2018. április 27., péntek

Nem kaptak felmentvényt!

Nem kaptak felmentvényt!
Egyes vállalatoknál szokás, hogy az év lezárásával az ügyvezető részére felmentvényt szavaznak meg, azaz a mérleg, az éves beszámoló, a Felügyelő Bizottsági jelentés elfogadásával a tulajdonosok magukra veszik a gazdálkodásért viselt felelősséget, a cég vezetőjét egyúttal felmentik alóla. Persze ez nem vonatkozik az esetlegesen eltitkolt visszaélésekre, bűncselekményekre. De hát ahol felmentvényt adnak, ott feltételezik, hogy ilyen nem is fordulhatna elő. Én magam egy svéd-magyar tulajdonú részvénytársaságban tapasztaltam meg ezt évről évre.
Orbán Viktor és cimborái úgy viselkednek, mintha az elmúlt években elkövetett bűneikért a választók végső soron felmentették volna őket.
Pedig nem azzal kampányoltak, hogy tág teret engedtünk a nepotizmusnak, a miniszterelnök vejének juttatott 13 milliárd forintos lámpaüzlet ugyanennyi kárt okoz a visszafizetés miatt az államnak, és ez ügyben harmadszor is fizetni kell a lámpák cseréje miatt az érintett önkormányzatoknak. A választóknak lehetőségük sem volt arra, hogy akár ezt az egyet támogassák, döntésükkel visszaigazolják, mivel többségüknek fogalmuk sem volt róla, hogy ezt is jelenti a ki sem mondott "Folytatjuk!".
De nem kapott felmentvényt Kósa Lajos, sem az Édesanyjának juttatott százmilliós EU támogatásra, sem a csengeri violájától kierőszakoskodott 800 milliós ígérvényre.
Ahogy Semjén Zsolt sem dicsekedett sem a határmenti falvakba csődített ukránokkal, sem a vadászat formájában igénybe vett soha sehol be nem vallott támogatásokkal. Igaz, ez utóbbi nem volt ingyen, mert a nagylelkű "ajándékozó" busás ellenszolgáltatást kapott EU-s pályázatok formájában, aminek azért elég erős politikai befolyással való üzérkedés szaga van.
Lehetne sorolni a spekulációt elítélő kormányzat kebelében tevékenykedő Szíjjártó Péter néhány százmilliós villáját, amit vagy saját bevallása szerint az általa jól sáfárkodott befektetésekből - mintha lett volna 2010-ben egy közös duettjük Kósa Lajossal Magyarország Görögország gazdasági helyzetéhez való hasonlítgatásából, aminek a forint látványos esése lett a következménye, persze lehet nem is számítóak, csak ilyen ostobák voltak -, vagy szülői ajándékból szerzett volna.
Vagy Lázár János akinek, hol a karonülő gyereke gazdagodik egy értékes ingatlannal, hol ő maga talál a családi földek közepén egy mindenki számára váratlanul a földből kinövő kastélyt. Közben kedélyesen élcelődik, hol azokkal akiknek semmijük nincs, azok annyit is érnek, hol a cigányokba, hol a közmunkásokba rúg bele egy nagyot. Ő azért részt vett a választási kampányban, hiszen egy vetített háttér előtt csak elmondta milyen rettenetes hely lehet az a császárváros, a sógorok Bécse.
Talán Rogán Antal bújt el a legjobban a kampányban, ki tudja miért. Talán nem akarta, hogy az ötödik kerületi ingatlanügyekről, a Pasa parki gumifalú lakásról, a helikopterezésről, a luxus életviteléről vagy bármi másról megkérdezzék.
A sort nyilván folytathatnánk, és az érintetteknek is bőven lenne még mit felemlegetni, de ennyi is bőven elegendő, hogy az országgyűlési képviselőségre való alkalmatlanságuk megállapítható legyen.
Ők a választási kampányban - fedőtevékenységként - a migránsokkal való riogatással voltak elfoglalva, jó, csalinak, népvakításnak előre hozták a decemberi Erzsébet-utalványt, és fizettek némi gáz-ártámogatást.
Beszéltek másról? "...a többi..." ???? "...néma csend..."
Jogos tehát valamennyi a magyar nép ellen elkövetett tettük további számonkérése, az elkövetők felelősségre vonásának követelése.
Az alábbi táblázat csak példálózó felsorolás lehet, ráadásul tavaly készült, akkor sem volt teljes körű. De így is elég tömény így egyben látni.ezeket. Kellene kezdetnek egy komplett felsorolás!
Az az érzésem, nem kell sokáig várni, hogy a lista új elemekkel folytatódjon.
Megismétlem - nem kaptak felmentvényt!




Orbán Matolcsynak 2010-ben, amikor a költségvetést meglátták: - Odanézz hékám! Mennyi pénz és mind a mienk! Azonnal költsük el bármire.
Az alábbi lista nem teljes, pardon!
Kalandvágyból Itthon Maradtak
Ez nem Soros pénze volt, hanem a tied, míg el nem vesztette közpénz jellegét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése