2018. április 12., csütörtök

Nemzeti lobotómia, gyártsunk halállistákat?

Újabban nem veszik az egykor szebb időket megélt Figyelő című volt gazdasági lapot, melynek korábban évtizedekig én is lelkes olvasója voltam.
Mit is csináljunk, mit is csináljunk ezekben az információhiányos, kattintásvadász időkben, álljunk be a gyötretők közé, próbáljuk meg felküzdeni magunkat az első sorba, gyártsunk halállistákat! Olyan nagy sikerük volt ezeknek úgyis 2006-ban a Kossuth téren a húgyos forradalom idején, akkor még megsemmisítésre, akasztásra buzdító feliratok, rajzok is megjelentek, természetesen a szabad és kulturált véleménynyilvánítás jegyében. Legyünk hagyományőrzők, elevenítsük fel a politika mélyrepülésének legszebb emlékeit. Ehhez kell az igazi bátorság, mindezt kormányzati hátszéllel. Tudjuk, ez hova vezet!!! Talán mégsem fognak olyan sokáig üresen tátongani, kihasználatlanul ásítozni az égre azok a betonszarkofágnak/orbán-síremléknek épített stadionok. Mint Venezuelában itt is a kormányzat jelentkezik majd, üzemeltetőnek?
Előzetesen 200 név, utána mennyi jöhet még, mikor egy is sok lenne a halállistán? Egyáltalán, miért kellene bárkinek is halállistákat gyártani.
Egy valamiben azért próbált a Figyelő régi - mára már elfeledett - hagyományához - a gazdasági tematikához - igazodni az összeállító. A halállistán Kornai János és Chikán Attila professzorok neve is szerepel! De hiszen ez szellemi és nemzeti lobotómia, amire készülnek!
Ez /is/ képtelenség, de szimbóluma valaminek. Orbán Viktor eddigi három uralkodása alatt bizonyította, hogy egyre gyengébb színvonalú emberekkel veszi körül magát. Mára már kifejezetten ad arra, hogy ezek rossz minőségű emberek is legyenek. Azt lehetett hinni, nincs lejjebb, de igazolni akarja a régi mondást, a lejtőn nincs megállás.
Kornai János az egyik meghatározója, hova jutott el mára a magyar szellem, milyen keretek között legyen nálunk a közgondolkodás. Nálam az első tíz között szerepel.
Tőle is meg akarnak szabadulni? Ilyen gazdagok vagyunk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése