2018. december 13., csütörtök

Büszkék a kongó ürességükre


Ahogy a múlt héten a Bizottságban, úgy ezen a héten az Európai Parlamentben is leszavazták a fideszes képviselők a külföldön dolgozó munkavállalókat - a magyarokat is! - védő határozatot, ellene szavaztak az Európai Munkaügyi Hatóság felállításának. Gondolom, most büszkék, milyen következetesek, pedig a mondás szerint csak az ökör következetes, vagy megint csak annyi, ismét nem volt érdemi, pozitív mondanivalójuk és csak így tudták felhívni magukra a figyelmet. Meg akarják mutatni Európának, az Európai Néppártnak, ha nem az ő akaratuk érvényesül, akkor neki tudnak feküdni bárminek, bármit hajlandóak akadályozni, titkos álmaikban megakadályozni. Ezt hívják a "betartás demokráciájának". Ennyire telik tőlük, ilyen az ő választási kampányuk a "Folytatjuk"! Folytassák?
A határozatot, ahogy az várható volt az Európai Parlament elfogadta. Mire való volt ez a lilliputi cirkusz?
A képen három díszpinty, láthatóan nagyon büszkék magukra. Árad belőlük a butaság és a rosszindulat.
Csora Viktória írta a Bizottsági döntés elutasításakor a fideszes képviselőkkel kapcsolatban: "Ismerjük a típusát. Az óvodában az undok kövér kisgyerek, akit nem szeretnek, ügyetlen, botfülű, tele van kudarccal, mert úgy érzi, mindenki jobb nála. Bosszúból mindenki homokvárát széttapossa, rajzait összefirkálja, építőjét ledönti, hogy mégis észrevegyék, hogy juszt is, azért is hatása legyen és a gonoszsága is kielégüljön."
A nyugatifeny.hu cikke:
"Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén nagy többséggel megszavazták a tagállamok az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozását.
A Fidesz EP-képviselői nemmel voksoltak.
A hatóság létrehozását 2017 szeptemberében javasolta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke; a szervezet feladata az lesz, hogy tájékoztatást nyújtson a munkavállalók jogairól a munkavégzéssel, letelepedéssel és szociális támogatásokkal kapcsolatban.
A hatóság feladata lesz fellépni a szociális és munkaügyi szabályokkal való – akár határokon átnyúló – visszaélések ellen is.
A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz az EU-ban is elárulta a magyar munkavállalókat.
Erről Molnár Csaba, a DK európai képviselője adott ki közleményt a mai szavazás után. Azt írja:
“Az Európai Parlament ma szavazott az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásáról, amely az EU minden tagállamában megóvná a munkavállalókat a kizsákmányolástól.
Az európai többség – a DK EP-képviselőinek szavazataival együtt – elfogadta a tervet, miközben a Fidesz ellene szavazott.
A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-rendszer Magyarországon és az EU-ban is elárulta a magyar munkavállalókat.
Szégyen, hogy az európai magyarokat ismét az Európai Uniónak kell megvédenie a magyar kormánnyal szemben, amely határokon átívelően árulja el a saját polgárait pár multicég csettintésére.
A DK nemet mond a rabszolgatörvényre és igent az Európai Munkaügyi Hatóságra. Aki nemet mond a dolgozók európai védelmére, miközben rabszolgatörvényben szolgáltatja ki őket a cégeknek, az a saját hazáját és saját honfitársait, az európai magyarokat árulja el.” "
NYUGATIFENY.HU


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése