2018. december 29., szombat

Ezek nem változnak!


2 évvel ezelőtt
Lakner Zoltán Kiszely Zoltán elfogadhatatlan minősítéséről
"Szóval... miután elszámoltam tízig... vagy húszig:
1. A Blaha Lujza téren - és másutt - ételért sorban állók legfőbb jellemzője az, hogy éhesek.
2. "Beetetésnek" minősíteni az ételosztást, meg "trükkös kameraállásokra" hivatkozni, vagyis manipulációra célozni egy állami, közpénzből fenntartott propagandablogon, legalábbis morális merészség.
3. A magyar szegénység- és cigányságkutatást és társadalompolitikát en bloc úgy beállítani, hogy a kutatók csak a pénzt húzták ki, miközben a kutatottak helyzete nem javult, nos, ez azért különösen problematikus, mert éppen a jelenlegi kormány az, amelyik a legkevésbé sem veszi figyelembe a tudományos eredményeket.
4. A kormány saját bevallása szerint is mélyen 20 százalék alatt van azok aránya, akik a közmunkából az elsődleges munkapiacra lépnek - ezt vonakodva ismerték el azt követően, hogy a fent említett kutatók, akik "milliárdokat vettek fel" már az elején szóltak, hogy ez lesz, ha így csinálják.
5. A "migránsok" idekeverése pontos képet ad arról, mennyire komolyak azok a hivatalos hivatkozások, hogy a kormány a magyar rászorulókra akar pénz költeni a befogadottak helyett. Semennyire. Az érdemtelen szegényeké a politikailag legjobban hasznosítható gumikategória.
6. A kormány a szociálpolitikában jogosultságokat számol fel (pl. a társadalombiztosítást meg sem említi az alaptörvény), következetesen felfelé oszt (lásd pl. a tegnap bejelentett családpolitikai változásokat) és lezárja a felfelé vezető utakat (lásd az oktatási rendszer drámáját). Lehet azt mondani, hogy ez "nem egyciklusos" feladat, ám ez a második ciklus közepe. Ezen az sem segít, hogy ha a vitatható szerepű multik helyett a nem kis részben tejesen értelmetlen dolgokat állami és EU-s pénzekből építő kormánypárti klientúra fújja a passzátszelet."
Hozzászólások
Echter István Konok Péter 

- Üdvözlöm, Kiszelly úr, rég tetszett nálunk járni. 

- Jó napot, Józsi úr, sok a munka. 
- Jaj, el tetszett veszteni az állását? Már nem a kormánynak tetszik politologizálni?
- Dehogy vesztettem el, miért gondolja?
- Hát... hogy, ugye, dolgozni tetszik lenni kénytelen...
- Ha maga azt tudná, Józsi úr, hogy milyen kemény munka ez! Egészen megéheztem tőle. 
- Akkor a legjobb helyre jött! A jóllakatás éttermünk specialitása. Mit hozhatok?
- Kezdetnek talán egy izmos halászlét. 
- Remek választás! Itt is van. 
- Ez mi? Egy cekker meg egy cetli?
- Az nem cekker, drága Kiszelly úr, hanem hálószatyor. És a cetlin a halászlé receptje. Ez bajai, de ha kívánja, hozhatok szegedit is. 
- És ezekkel én most mit csináljak?
- Nos, nem azt kell konzerválnunk, hogy ön itt tömi az éhes hasát, hanem oktatás és munkahelyteremtés útján képessé kell tenni önt egy remek halászlé elkészítésére. És még drukkolunk is magának. 
- De mégis, hol a francba fogjak én itt halat?! 
- Ez, kérem, nem a mi gondunk. Étterem vagyunk, nem halastó. Amit tőlünk kap, az a halászlére való képesség. Halügyben forduljon a halgazdasági elithez, ők szerezték meg a vizeket. És ha rám hallgat, a bajai cetlit választja, az kiadósabb a tészta miatt. Persze, akkor kell még tojást meg lisztet is szerezni... aktivitás, Kiszelly úr, nem passzivitás! 
- Na, viszlát, Józsi úr, én elmegyek enni máshová. 
- Ahogy gondolja, drága Kiszelly úr, ahogy gondolja. Tessék, a számla! 
- Miféle számla? Ezért?
- Hát mit tetszik gondolni, a mi éttermünk valami jótékonysági intézmény?! Nálunk nincs ingyenebéd!
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz2 éve

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése