2018. december 29., szombat

Orbán pasa palotája


Hiába, a hely szelleme! A karmelita kolostor helyén korábban hosszú ideig a Magyarországot és környezetét irányító török pasák palotája volt (lásd Dénes József írását). Érthetővé válik a barátkozás Erdogánnal. Egy - mondhatni - apró különbséggel, a budai pasák egykori palotájának helyszínén nem a Török Birodalom, hanem Putyin magyarországi helytartója ül majd.
DJNAPLOJA.WORDPRESS.COM
Ma egy rövid, a történelemhez és napjainkhoz egyaránt kötődő épületegyüttesről írok. Arról a 18. századi karmelita kolostorról, melynek helyén részben a III. Endre – utolsó Árpád-házi királyu…
DJNAPLOJA.WORDPRESS.COM Orbán pasa palotája Ma egy rövid, a történelemhez és napjainkhoz egyaránt kötődő épületegyüttesről írok. Arról a 18. századi karmelita kolostorról, melynek helyén részben a III. Endre – utolsó Árpád-házi királyu…



Még Rákosi se merte megtenni!



Nem lehet azt mondani, hogy nem szólt senki, például két évvel ezelőtt Janisch Attila is!

Janisch Attila fontos gondolatai, kérem, olvassátok el!


A felsorolásban szó esik a jelenleg miniszterelnöki posztot betöltő személynek a Királyi Várba való költözéséről is. Én ehhez az információhoz mindig hozzátenném, ezzel összefüggésben az illiberális (szabadságnélküli) állam nagyobb dicsőségére, ezért kell a Városligetet is feldúlni, az ottani fák jelentős részét kivágni, a madarakat onnan elüldözni, a város tüdejét csonkítani, a pihenés, a rekreálódás lehetőségeit szűkíteni.

Janisch Attila 2016. december 26:

"4 milliárdos miniszterelnöki rongyrázás a 4 millió létminimum alatt élő országában. (a posztomhoz csatolva az index videója)

Ha egy országban szegénység van, annak ezer oka lehet.
Nem minden esetben az, hogy gazemberek, tolvajok, diktátor hajlamú maffiózók a politikai vezetők.

Nem így Magyarországon, ahol egy kizsákmányoló maffiakormány uralkodik mindannyiunk fölött.
Kapzsik, kizsákmányolók, cinikusak, aljasok, gátlástalanok.

Kövér László vezérpolitikus az újságírói kérdésekre adandó választ is megtagadja, a politikusok méltóságára hivatkozva.

De miféle méltóságról beszél? Az ilyen politikusoknak, az ilyen embereknek nincs méltósága. Bűneik vannak. A nekik kiszolgáltatottak ellen elkövetett bűneik, amelyek egyre gyarapodnak.

Ebben az országban - velük ellentétben - azoknak van méltóságuk, akiket ők megvetnek, lenéznek, naponta megaláznak. Akik órákon át várakoznak, hogy az éhségüket néhány falat ingyen osztott étellel csillapítsák.

A fidesz maffiakormánya szerint már eltűnt Magyarországon a szegénység. 
De hazudnak, mint mindig és mindenben.
A szegénység nem tűnt el. Nagyonis jelen van. Ott van minden aluljáróban, minden utcasarkon, az aluljárók lépcsőin, mindenütt, ahol a megalázottak és a kiszolgáltatottságukban és a reménytelen elesettségükben nyomorultak élnek, megtűrt vagy már meg sem tűrt kutyaként.

A szegénység nem tűnt el, sőt nagyonis láthatóan öltött testet a szegények Balaha Lujza téren kígyózó sorában, akik már éjjel háromtól várakoztak a hidegben és fagyban, hogy biztosan részesüljenek a délelőtt 11 órakor osztani kezdett adomány ételekből.

Az hogy a fidesz ezt nem látja, az, hogy Orbán Viktort ez nem érdekli, az ő bűnük. Ezért nincs méltóságuk, sem politikusként, sem emberként.

S miközben egyre hosszabb sorokban kígyózik a szegénység, ők - ezek a kultúrálatlan, műveletlen, adakozásra, együttérzésre, felelősségvállalásra képtelen gazemberek: politikusok, külföldről hazatelepült maffiózók, csalásból és korrupcióból élők, a csalásból gazdagodók - az alábbi lista szerint osztogatják egymás közt a mindannyiunk pénzét, azt, amit a nap minden percében a mi zsebünkből lopnak ki.

Az alább felsoroltak közt is az egyik legarcátlanabb költség a regnáló magyar miniszterelnök nevéhez kapcsolódik. 
Nem véletlenül.
A kormány - a felcsúti magánstadionra és a miniszterelnöki hobbivasútra már korábban kiszórt milliárdok után - most csaknem 4 milliárd forintot költ a magát egyre inkább mindenki felett állónak képzelő és a személyes hatalmi mániáit megkoronázandó, a Várba költöző Orbán Viktor új rezidenciájának belsőépítészeti kialakítására!

A fidesz következetesen gyakorolja a gazemberkormányok egyik fontos alapelvét: ne keveset lopj, mert az felbecsülhető és ezért haragot szül, lopj annyit, amennyit a hétköznapok, fillérekből élő polgárai már fel sem tudnak becsülni.
És az elv működni látszik.
A Balaha Lujza téren soban állók egyelőre nem tudnak a milliárdos költségekben gondolkodni, s ezért talán fel sem tudják becsülni az ellenük elkövetett kormányzati aljasságok mértékét.

De mindig van, mert mindig eljön a pillanat az ilyen gazemberek, gazemberkormányok, az ilyen diktátorok, kizsákmányolók számára, amikor mindenki látni fogja, hogy kik is ők valójában, hogy kik is voltak ők mindvégig.
És jaj nekik, ha ez a pillanat elérkezik!

Ők - bár titkolják - rettegnek e pillanattól. Joggal. Mi pedig bízzunk abban, hogy a tisztánlátás ideje mihamarabb elérkezik.

-----------

A fidesz kormány karácsonyi pénzosztó listája:

* 12,45 milliárdot a Károli Gáspár Református Egyetemnek szánt Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes felújítására;
* 3,62 milliárdot a Ludovika főépülete, illetve a főépületet a szárnyépületekkel összekötő folyosók bevilágítására;
* 3,45 milliárd forintot a kecskeméti katonai reptéren kialakítandó állami reptérre;
* 2,08 milliárdot az emellett ugyanott kialakítandó polgári reptérre;
* még 1,47 milliárdot az úszó-vébére;
* 7 milliárd forintot a Makovecz Imre Alapra;
* 3,925 milliárdot a miniszterlnök dolgozójának belsőépítészeti kialakítására;
* 1,9 milliárdot a siófoki sportcsarnokra;
* legfeljebb 5,57 milliárdot a Red Bull Air Race-re;
* 1,95 milliárdot, és ezt most szó szerint kell idézzem, mert: "a kajak-kenu sportágspecifikus sportélettani és diagnosztikai szakértői rendszer és tehetségmenedzselési program megvalósítására";
* Jut 600 millió Borovszky Samu Magyarország vármegyéi és városai című sorozatának újrakiadására, 774 millió pedig 11 fővárosi sportlétesítmény fejlesztésére, bizonyítván, hogy a stadionépítésen túl is van élet.

EGYÉBKÉNT PEDIG A ROHADJATOK MEG!
ÉS ROHADJON MEG MINDENKI, AKI ÍGY VAGY ÚGY, ILYEN VAGY OLYAN INDOKKAL ASSZISZTÁL EHHEZ A ORSZÁGRABLÁSHOZ ÉS KÖZÖSSÉG ELLENI BŰNCSELEKMÉNYHEZ!

(a szövegemhez csatolva az index videója)"
https://www.facebook.com/janisch.attila/videos/10154309208519150/


https://www.facebook.com/janisch.attila/videos/10154309208519150/

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése