2018. december 29., szombat

Feladatlista a megigazuláshoz?


Feladatlista is lehet a Magát Jobbiknak Nevező Pártnak!
Misi Rózsa
Van aki azt kérdezi tőlem, hogy mi a mai jobbik, mik az elvei. Nos, ugyanaz mint a tegnapié, csak nem mondják ki olyan nyíltan, ahogy tegnap tették.
Hallottad tőlük, hogy bocsánatot kértek azért, mert létrehozták a Gárdát és az ahhoz hasonló illegális félkatonai szervezeteket? Hallottad tőlük, hogy a holokauszt valóban megtörtént, és szégyellik, hogy valaha következetesen holokamunak mondták? Hallottad tőlük, hogy hatalmas tévedés volt cigánybűnőzésről beszélni és aljas dolog volt a cigányokat úgy általánosságban potenciális munkakerülő bűnözőnek beállítani? Hallottad tőlük, hogy most már ők is tudják, hogy Horthy egy sötét aljas, tömeggyilkos szarházi volt? Hallottad tőlük, hogy csak a fantáziájukba létezett a nagy zsidó világ összeesküvés elmélet? Hallottad tőlük, hogy baromság volt azt állítani, hogy a II. Vh idején a jó oldalon álltunk és honvédő harcot vívtunk a Szovjetunió területén? Bocsánatot kértek azért, mert a cigány családok gyerekeit szegregálni akarták és bentlakásos iskolákba kényszeríteni? Hallottad tőlük, hogy Magyarországnak nincsenek területkövetelései a szomszédaival szemben? Bevallották, hogy iráni szélsőségesek pénzelték őket? Kimondták, hogy Izrael állam léte legális és támogatandó? Lerakták volna az árpádsávos rongyaikat? Hallottad, hogy a rendpárti állam modellje helyett, most már a liberális demokráciát támogatják? Hallottad, hogy az Uniót elfogadják és támogatják Magyarország Unios tagságát? Bocsánatot kértek az izraeli és az Unios zászló égetése miatt? Elhatárolódnak a rasszistáktól, antiszemitáktól, irredentáktól, sovinisztáktól? Most már nem tekintik beteg aberrált állatoknak a melegeket és fel se merül bennük, hogy valaha is megzavarják a Pride-t? Most már nincs bajuk a Maccabi játékok megrendezésével? Kizárják soraikból azokat, akik rasszisták, antiszemiták, vagy etnikai bűncselekmények miatt voltak elítélve? Mondták, hogy aljas gazemberség volt amikor a romákat munkatáborokba akarták záratni? Elhatárolódtak attól, hogy össze kéne írni a Parlamentbe a zsidó képviselőket? Elismerték, hogy történelmet hamisítottak és a magyar történelem utolsó gazembereit mentegették? Ma már nem akarnak nyilasokat a nemzeti tantervbe bevenni példaként tanítani? Ma már ők is büszkék Kertész Imre Nobel díjára és a zsidókat, cigányokat a magyar társadalom teljes jogú tagjának tekintik?
Nos, én semmi hasonlót nem hallottam a jobbik bagázsától. Mert ezek bizony most cukit játszva is, bizony ugyanazok, akik eddig voltak, ugyanazok az elveik, ugyanazt gondolják, mint amiért jogosan minden tisztességes ember meggyűlölte őket és undort érez irántuk. És ha ezek ugyanazok, akik eddig voltak, akkor nem lehet kérdés, hogy nem lehet velük a legkisebb mértékben sem együttműködni. Ezeket politikai karanténba kell parancsolni, mert veszélyt jelentenek a demokráciára, jogállamra és velük pont úgy nem lehet modern, progresszív, európai értékekre épülő Magyarországot építeni, mint a Fidesz-el. És aki becsukja a szemét a jobbik valódi mivolta előtt, az vagy hülye vagy gazember szerintem. Olyan söpredék, akit normális demokrata nem engedhet még az asztala mellé se leülni. Már az, akinek van önbecsülése, gerince és valódi elvei.
xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése