2018. december 2., vasárnap

"Jó reggelt, Magyarország! Tessék felébredni! Tessék felébredni!"


3 évvel ezelőtt
"Jó reggelt, Magyarország! Tessék felébredni! Tessék felébredni!"
- talán így indulhatna a honi aláírásgyűjtés, vagy
"Ébresztő Magyarország! Tessék felébredni! Tessék felébredni!"
(az ébresztési motívumot lásd Szabó István: "Álmodozások kora" című filmjében, utolsó jelenet)
Bauer Tamás közzétett egy jegyzetet.
Aláírjuk? Aláíratjuk?
 „Európa, ébredj!”  Ezzel a címmel indított európai népi kezdeményezést egy nemzetközi civilszervezet, az Európai Humanista Föderáció, és megkapta azt a jóváhagyást a brüsszeli biztosok kollégiumától, amelyet nálunk, Magyarországon a Nemzeti Választási Bizottságtól kap meg egy népszavazási kezdeményezés. Ez persze nem népszavazás, csak népi kezdeményezés, amilyen Magyarországon is létezett, de a Fidesz megszüntette. A népi kezdeményezés nem a döntés lehetőségét adja a választók kezébe, csak azt, hogy napirendre tűzessenek egy-egy ügyet a hatalom birtokosaival: korábban Magyarországon az Országgyűléssel, most az Európai Unióban a Bizottsággal. Az ügy a demokrácia felszámolása Magyarországon: ezzel és adott esetben a híres 7. cikkely alkalmazásával kellene foglalkoznia a Bizottságnak, ha összegyűlne az Unió országaiban egymillió aláírás. Legalább hét országból kell beérkeznie az aláírásoknak, mégpedig úgy, hogy az egyes országokat illetően megvan szabva a minimális szám ahhoz, hogy az ott gyűjtött aláírásokat beszámíthassák az egymillióba. Magyarország esetében 15750 ez a szám.
Szép dolog lenne, ha az európaiak a magyar demokrácia védelmében gyűjtenének aláírásokat. De mi vajon gyűjtünk-e? Magáról a népi kezdeményezésről már hallottuk Kósától és Szijjártótól (történetesen éppen attól a két Fidesz-vezetőtől, aki 2010 nyarán nyilatkozataival romba döntötte a forintot), hogy Brüsszel bosszúja azért, hogy az Orbán-kormány ellenáll az Unió menekültpolitikájának. Fura dolog lenne, ha a magyar demokrácia védelmében indított nemzetközi aláírásgyűjtésbe éppen mi, magyar demokraták nem vennénk részt. Viszont ha valaki Magyarországon beszáll az aláírásgyűjtésbe, bizonyosan hazaárulónak minősítik majd. Vállaljuk ezt?
Szerintem nem tehetünk mást, vállalnunk kell.
Hozzászólások
Echter István  Echter István "Jó reggelt, Magyarország! Tessék felébredni! Tessék felébredni!"

- talán így indulhatna a honi aláírásgyűjtés, vagy

"Ébresztő Magyarország! Tessék felébredni! Tessék felébredni!"
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 2., 6:05  Kezelés
Echter István  Echter István Kedves Tamás!
Egyetértek, ha Magyarországon is bekapcsolódnak ebbe a kezdeményezésbe, aláírom!
Nálunk már rég el kellett volna indítani a "Magyarország ébredj" mozgalmat!
Ahogy Szabó István: "Az álmodozások kora" című filmje végén csörögnek a telefonoskisasszonyok: "Jó reggelt! Tessék felébredni! Tessék felébredni!"
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 2., 3:32 · Szerkesztve  Kezelés
Kerék Imre  Kerék Imre Kicsinyke reményekkel kecsegtet ez az eljárás, de azért akár Martiniquén, Francia Guyanán is vállalom az aláírásgyüjtést, hátha!
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz ·   · 2015. december 1., 14:21   Eltávolítás
Jobbágy Tibor  Jobbágy Tibor Azt hol lehet aláírni, hogy hazaáruló vagyok?
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz ·    · 2015. december 1., 14:33  Eltávolítás
Emi Mackó Emi Mackó A fidesznél...! / TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz ·  · 2015. december 1., 15:01  Eltávolítás
Sándor Jágri Sándor Jágri Nem kell aláírni, az kinyilváníttatik!! :-))
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 1., 15:32  Eltávolítás
Rezső Száday  Rezső Száday Aki az aláírókat hazaárulónak minősíti az önmagát minősíti ezzel a véleményével. Szerintem nem lehet kérdés, hogy alá kell-e írni. A tájékozatlan buta(?) kérdése(m): országonként meg kell-e lennie a minimumnak, vagy a 15750 feletti további magyar aláírások kisegíthetik -e az érdektelen országokat
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 1., 19:27  Eltávolítás
István Veres  István Veres Pontosan! Aki aláírja az a hazafi/hölgy.
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz ·  · 2015. december 1., 14:26   Eltávolítás
Kerék Imre Kerék Imre Beszélsz te Pista összevissza, épp most hallottam ijú Lomniczy-től, hogy ha kiderül, a kezdeményezők között vannak magyarok, akkor az bizony hazaárulás!
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése   · Válasz · 2015. december 1., 14:33   Eltávolítás
Mihály Kádár  Mihály Kádár Az nem kérdés, hogy a helyes döntés a kezdeményezés aláírása. A demokratikus erőknek közösen kellene megszervezni az aláírásgyüjtést.
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz ·   · 2015. december 1., 22:28  Eltávolítás
Eva Gyulai-dobi  Eva Gyulai-dobi Kedves Tamás! Tudsz valamit arról, hogy lehet e online aláírni, vagy mikor indul egyáltalán? Nem találok linket. / TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz ·  · 2015. december 1., 14:28  Eltávolítás
Zoltán Vajda  Zoltán Vajda like! https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:) / TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz ·   · 2015. december 1., 16:25  Eltávolítás
Eva Blanar Eva Blanar Szerintem is vállalni kell, mert ez teljes nyugalommal vállalható.
De persze nem "alulnézetből" kellene vállalni, azzal, hogy Brüsszel segíts, mert el vagyunk nyomva, de mi olyan szerencsétlenek vagyunk, hogy még szólni se merünk. Hanem úgy, hogy igen, tessék megnézni, hogy rendben van-e ez így, mert erről beszélni kell. (Egyfajta "párterápia", Magyarország és az EU között. Ha orvosolhatatlan gond van, akkor "legfeljebb elválunk", de ha még csak nem is beszélünk róla...?)
Ezért szerintem Navracsics nagyon rosszul fogta meg a dolgot, amikor hisztizett, hogy miért az ő távollétében...? Miért, mit tett volna? Más dolog ám a HÖK-ösöknek lyukat beszélni a hasába, mint a Bizottságnak. És miféle különleges szerepe van neki uniós biztosként? Ő az előretolt helyőrség, hogy Magyarország unortodoxiáját még megvizsgálni se lehessen? Miért ne lehetne? Vétójogot akart gyakorolni? Miért?
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 1., 17:42  Eltávolítás
István Varga  István Varga Rendkívül bonyolult,mintha direkt azért lenne ilyen,hogy soha senkit ne lehessen számonkérni.
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 1., 15:47  Eltávolítás
Gregersen Nils Gregersen Nils Ha a sok internetes fotelforradalmár közül nem akad 15ezer online aláíró, akkor megette a fene az egészet.... / TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 1., 14:21  Eltávolítás
Almási József  Almási József Szeretném az elsők között aláírni – bármilyen következményre való tekintet nélkül!
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 1., 16:15   Eltávolítás
Gábor Merkl  Gábor Merkl Én vállalom. Hol lehet aláírni?
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 1., 23:45   Eltávolítás
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz · 2015. december 1., 15:04   Eltávolítás
Jobbágy Tibor  Jobbágy Tibor Megtaláltam:
2006-ban nagyjából ennek a fordítottja játszódott le. Akkor a Fidesz az ország uniós támogatásának megvonását szorgalmazta. Az nem volt hazaárulás?
http://24.hu/.../2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése  · Válasz ·   · 2015. december 1., 23:16    Az űrlap teteje
Az űrlap alja
xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése