2018. december 10., hétfő

Keresztény üldözés ellenes szekció - Orbán - Putyin


Keresztény üldözés elleni szekciót alakít az e tárgyban önmagát leghitelesebbnek tartó két figura, Viktorok mindannyian - Orbán és Putyin.
Gábor György írása:
"Felettébb érdekes és több mint árulkodó, hogy az EBESZ 24. Miniszteri Tanácsának Bécsben, december 7-8-án rendezendő ülésszakán Magyarország nagy testvéri és baráti partnerével, Oroszországgal közösen rendez egy szekciót, amelynek témája – mi más – természetesen napjaink keresztényüldözése.
Egyenest bizsergető belegondolni abba, hogy a keresztények
védelmét mostantól leginkább Putyin látja el.
Ráadásul arra az orosz ortodox egyházra (Русская Православная Церковь) támaszkodva, amelyet a XVIII. század végétől az egész XIX. századon át az a küldetéstudat határozott meg, amely szerint a bűnös, dekadens, züllött, cinikus, Isten útjáról letért nyugati világot ő hivatott visszatéríteni az igaz krisztusi útra.
Ezt a küldetéstudatot a XX. században az orosz ortodox egyháztól átvette egy időre a Szovjetunió Kommunista Pártja (Коммунисти́ческая па́ртия Сове́тского Сою́за) és annak elődei, hogy aztán a szovjet birodalom bukását követően – mint annyiszor a Moszkvai Fejedelemség (Nagyfejedelemség) összeomlásait követően – újrapozicionálja önmagát, s még erősebben és hatalmasabban kerüljön ki a történtekből.
A kereszténység védelmének manipulatív szándéka az újrapozicionálás egyik fontos eszköze. Valójában egy kiterjedt titkosszolgálati akcióról van szó – ne feledjük a jelenlegi és az ezt megelőző moszkvai pátriárka, II. Alekszij és Kirill mély KGB-s beágyazottságát –, amely akció a nyugati világba a nyugati kereszténységen át történő behatolást és fontos hatalmi-stratégiai pozíciók kialakítását tűzte ki céljául.
A példák tetszőlegesen sorolhatók: elég, ha az orosz ortodox egyház vezetőinek a legutóbbi időkben a Vatikánhoz történő feltűnően intenzív közeledésére gondolunk, avagy a Párizs közepén felhúzott pravoszláv templom körüli vitákra (a telek kényes, titkosszolgálati szempontból is komoly gondokat jelentő fekvésére), avagy az egyik legújabb remek trükkre és provokációra: arra, hogy Putyin támogatásával és orosz tőkéből készült el az a bretagne-i szobor (alkotója az a Zurab Tsereteli orosz-grúz szobrász, aki az Orosz Művészeti Akadémia elnöke, s akit a putyini rendszer udvari művészeként tartanak számon, miután magát Putyint is megmintázta), amely II. János Pált jeleníti meg egy szándékosan provokatív kereszttel a tetején, s amelynek végső befogadására Magyarország máris megtette a diplomáciai lépéseket.
Szóval ezzel a szép hagyományú orosz ortodox egyházzal a háta mögött kezdte el védeni (az egykori KGB-s alezredes) Putyin a nyugati világban állandó üldözéseknek kitett kereszténység egyetemes ügyét.S ehhez a felemelő és irányultságában egyértelmű orosz titkosszolgálati akcióhoz csatlakozott Orbán Viktor Magyarországa.
Ráadásul mindez idehaza úgyszólván senkinek sem tűnik fel, senki nem látja és nem érzékeli ennek súlyát, elvégre egy rendkívül derék orosz-magyar humanitárius akcióról van szó.
Elvégre.
Vacak idők jönnek…"
Hozzászólások
  • Echter István Körülbelül ezen a szinten vannak, és így bánnak az országgal:

    George B. Wagner 


    "A hatalmas sikerre való tekintettel megismételjük a vakmerően bátor magyar találmány, a NEMZETI KONZULTÁCIÓ egy részét még alaposabban kibontva a legfontosabb kérdéskört. Tehát:
    1. Támogatná-e Ön a Dodót, ha berugik?
    2. Támogatná-e Ön a Dodót, ha ő rugik be?
    3. Támogatná-e a Dodó Önt, ha berugik?
    4. Támogatná-e Ön a Dodót, ha mindketten berúgnak?
    5. Támogatná-e Ön Önt, ha a Dodó már hazament?
    6. Ki a lófasz az a Dodó?
    7. Mi se tudjuk, de ő van ideírva.
    Köszönjük, hogy válaszaival segíti harcunkat. "
    2
  • Károly Attila Soós Egyiptomban ugyan nyírják a koptokat, de keresztényüldözés nincs. Kínában sincs. Általánosabban: ahol egyébként van keresztényüldözés, ott sincs, ha az egy haveri ország, amelytől anyagi előnyt remélünk. Itthon viszont , mint már többször elmondták, van keresztényüldözés.
    1
    • Echter István Kedves Attila!

      Szerintem, ilyen az itthoni keresztényüldözés (egy korábbi bejegyzésem):


      A Fidesz megint bizonyítja régi gyakorlatát, azzal vádol másokat, amit éppen ő követ el. Most éppen a keresztényüldözés problémáját hangsúlyozza.

      Én persze nem arra a keresztényüldözésre gondolok, amikor komoly, elismert, tiszteletre méltó vallási közösségeket "kegyházakká" minősítettek, akiknek egyházi státuszuk léte vagy nem léte a fideszes országgyűlés kegyétől függ, és akiket azért nevezek "kegyházaknak" mert nem tiltakoztak ez ellen az eljárás ellen, megalkuvóan tudomásul vették azt. Ezzel persze a vallásszabadságot és az egyesülési szabadságot is megsértette a Fidesz. Kaptak ők is egy "orbán-csavart", ami után már nem lehet ugyanazzal a töretlen hittel és tiszta lelkiismerettel kiállni a hívek elé, csak olyan bicegősen.

      Nem is Iványi Gábor egyházára az Evangélikus Testvérközösségre gondolok, amelyet fenti trükkel kizártak az államilag elismert egyházak közül. Hiszen itt sem történt más, mint Soros György esetében. Orbán Viktornak kínos az emlékezés azokra az időkre, amikor benne, mint pályakezdő politikai szereplőben bíztak, segítették és valószínűleg emlékeznek még akkori esendőségére. Ők az orbáni lelkiismeretfoszlányok elöli menekülés sodrásába kerültek, ezért üldözi őket, ezért tör a megsemmisítésükre.

      Nem, én azokra a hívekre gondolok, akiknek először a hitét próbálják kiforgatni, elveszik tőlük a szeretethez, az emberséghez, az irgalomhoz, a könyörülethez, az embertársunk iránti szolidaritáshoz, megértéshez való jogukat. Majd, amikor már rezzenéstelen arccal veszik tudomásul ezen örök emberi tartalmak hiányát, akkor kiforgatják őket saját magukból is.

      Mi ez, ha nem keresztényüldözés?!
      2

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése