2018. december 31., hétfő

Megérdemli?


Nyilván azt mondja: - Mert megérdemlem!

Persze, ott legalább nem kell annak a fránya Kossuthnak a nevével bajlódni. György vagy Lajos, ki tudja?

Megjegyzem: Neki mindegy! A szédelgően feldicsért "tudásáról" körülbelül ennyit. Nem kellene neki Kossuth Lajosra hivatkozni, akinek álma volt a Dunamenti országok szövetsége, ami - kicsit nagyobb léptékben - napjainkra megvalósult, Európai Uniónak hívják!

Majtényi László: "...csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása 3,925 milliárdba kerül."

Kolostorba vonul, de ott sem lesz belőle barát!

Az Index cikke képgalériával, a címmel nem értek egyet, ez továbbra is felesleges, pazarló, parvenű, öntelt magamutogatás a mi kontónkra.

Szerkesztés vagy törlés Orbán új irodája: azért nem rossz munkahely ez INDEX.HU Orbán új irodája: azért nem rossz munkahely ez


Túl jó véleménnyel nincs a munkatársairól. A könyvtárszobában két olvasáshoz kényelmetlen fotel, hozzávaló munkaasztal egy sem. Látszik, hogy életében nem tanult könyvtárban, de a "munkája" során sem használta azt. Ez is hozzátartozik az öntelt magamutogatáshoz. Csak abba nem gondol bele, akinek megmutatja, és ha az használt már életében könyvtárat, az előtt rögtön lelepleződik a turpisság. Persze, olyanokat nem hív meg, vagy nem mennek el hozzá, maradnak a keleti és más despoták.

A szoba falába építve egy futballmeccsek nézéséhez kiválóan alkalmas televízió. A könyvtárszoba azért ilyen puritán berendezésű, hogy a meccsnézés közben szétköpködött szotyolahéjakat könnyen össze lehessen takarítani.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10218221140341432&set=a.3414293437586&type=3

Erdélyi Kati. "Ahogy belegondolom abba a csodááás türkizülőbe a felcsúti potrohost, hát csak egy dolog juthat eszembe: az, amikor a kutya ugatja a Holdat. Bár ez az egész Várbeli jelenlétére is igaz. Nna.
Orbán új irodája ..., és a könyvtárszoba..."
Lévai Júlia Míra - "Várható volt, hogy amikor a közvéleményben egyre határozottabban megfogalmazódik az orbáni dölyfösség, urizálás és gőg iránti ellenszenv, akkor a kormánysajtó előáll a miniszterelnök végtelen puritanizmusának bizonygatásával.

Ezt t
ette az Origo egyik "újságírója" is, aki nem győzte minden pillanatban hangsúlyozni: a mi miniszterelnökünk (ez a közismerten szerény, visszahúzódó, minden áldozatra kész és önmagába mélyedő, szemlélődő alkatú ember, ugye) a jövőben kifejezetten szerény, szó szerint kolostori körülmények között folytatja a munkáját új irodájában, az egykori Karmelita kolostor épületében.

És mivel „az átalakítás során sikerült elérni azt, hogy helyreállították (szabályosan: „hogy helyreállítsák”, L.J.) a 18. századi belsőt”, a kormányfő szobáját csak a „roppant egyszerűség” kifejezéssel lehet leírni, adja tudtunkra a cikk írója, Kovács András. Aki pedig a továbbiakban nem győzi hangsúlyozni, hogy az elénk táruló kép mennyire megfelel a Magyarországon uralkodó, paradicsomi állapotoknak, t.i. annak, amelyben a nép gyermeke a legmagasabb helyre kerülve is megőrzi a maga végtelen egyszerűségét, a hivalkodó dolgokról való lemondás képességét:

„A miniszterelnöki dolgozószoba is a puritanizmus szellemében készült. A kormányfő személyes irodája két egykori szerzetes szobájából lett kialakítva. Orbán Viktor dolgozószobáját puritán, fehér falak, egyszerű, sötét hajópadló, egyszerű kialakítású, letisztult vonalvezetésű fabútorok jellemzik.”

Szerencsénkre – vagy éppen pechhünkre? – van annyira seg@ műveletlen a szerző, hogy ne jusson eszébe: amikor egy politikus egyszerre "szerzetes és harcos" – márpedig Orbán deklaráltan egy harcos –, olyankor kifejezetten a fasizmus eszményképét testesíti meg.

Ugyanis a fasizmus ideológusai várták el a társadalom aktív és politizáló formálóitól, hogy egyszerre képviseljék a kérlelhetetlen harcosság és a lemondás, az önfeláldozás éthoszát, az általuk elképzelt „új civilizáció” felépítéséért folytatott küzdelemben. "Ezt az új világot csak egy olyan, új elit teremtheti meg, amelynek tagjai tudatában vannak a kötelességeiknek és az áldozathozatal fontosságának" – fogalmazta meg pl. a fasizmus egyik elméleti előkészítője, Georges Sorel is.

Most pedig ez a szerencsétlen sajtókomisszár – afeletti igyekezetében, hogy mindenképp cáfolja az orbáni gőg és dölyfösség létét – nyíltan leírja, hogy Orbán a fasizmus eszményi alakja. Eddig a harcosok harcosa volt, most majd a szerzetesek szerzetese is lesz.

És még csak nem is tud róla, hogy ezt írta."

xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése