2018. december 13., csütörtök

Ez történt!




Júlia Míra Lévai
Miközben a parlament ma drámai események helyszíne volt, majd a fővárosban délelőtt óta folyamatosan zajlottak a tüntetések, az orbáni média összes csatornáján hurráoptimista híreket hallgathatott a dolgozó nép. Ezek mindegyike arról szólt, hogy a kormány jóvoltából a parlament fantasztikusan hasznos és jóságos törvényekkel örvendeztette meg az országot.
Például az ellenzék ellenvéleménye mellett, de végre megszavazták, hogy a dolgozók önként vállalhatják a túlórázást, maguk dönthetnek arról, hogy ha többet akarnak keresni, akkor többet is dolgozhatnak.
Emellett azt is megszavazták, hogy szűnjön meg a földek szabad ára: ezentúl nem kell majd alkudozni, mert az állam szabja meg, hogy mekkora földet mennyiért lehet eladni ill. megvenni.
Ezenkívül még az is nagyon jó, hogy október 16-dika a magyar-székely összetartozás napja lesz, amelynek programjait a magyar állam kiemelt összegekkel fogja támogatni.
Arról, hogy a külhoni magyarok EP választásokon érvényesíthető szavazati jogát és a kormány totális befolyását biztosító különbíróságok bevezetését is megszavazták, a legtöbb hírben ugyanúgy nem volt szó, ahogyan a parlamenti ellenzék összefogásáról, határozott parlamenti obstrukciójáról valamint az utcai tüntetésekről sem.
Az MTI-nél ma így számolták ki, hogy mi az, aminek a híre akár csak a legkisebb kételyt vagy urambocsá’ ellenszenvet is fölébresztheti az emberekben. Aminek hallatán esetleg összeráncolhatnák a szemöldöküket és azt mondhatnák, hogy „Na de azért ez már mégse stimmel. Nem lehet, hogy mégis igazuk van azoknak, akik kritizálják a kormányt?”
De azért ma mégis alaposan bele kell sápadniuk ott az MTI-nél, ha belegondolnak, mi minden is történt a mai napon. És ha elképzelik, hogy azért a fővárosi tüntetések híre valamilyen úton-módon mégis csak igen sok emberhez el fog jutni, mert az ilyesmi soha nem marad titokban. Ezekről olyanok is tudni fognak, akik pedig az Orbán-médiában nem hallottak róla egy szót sem. És azoknak meg lesz a véleményük az MTI és az összes többi hatalomszolga módszereiről.
Úgyhogy a tüntetők kitartó jelenléte ma egészen biztosan egy hatalmas felkiáltójelet tett ki a hatalmat aljasul kiszolgálók szeme elé, az agyuk belső képernyőjére, és azt ma hiába fogják kikapcsolni.
Ez a kérdőjel holnap és holnapután is, kitartóan ott lesz, nem lehet eltekinteni tőle.
Ha másért nem, a mai tüntetések már csak ezért is kiemelkedően fontosak voltak.
Hozzászólások

Echter István Bodnár Zoltán - "Így kell ezt!

Áder már elégszer bizonyságát adta szolgalelkűségének, ám ha aláírja azokat a törvényeket amelyekről a fidesz-kdnp frakcó ma szavazott vagy inkább úgy csinált, mintha szavazna, akkor végképp a latrinába ugrik, s egész h
átralévő életében ott marad. Szarban, szégyenben és nem lesz semmi, ami lemoshatná róla a bélyeget, hogy egy diktátor kitartottja, gerinctelen, szakmáját megszégyenítő talpnyalója volt. Így fognak rá emlékezni a gyermekei, az unokái, így emlegetik majd őt a történelem könyvek is."

Kezelés


TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz1 napja


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése