2018. december 29., szombat

Nagy Imre szobrát suttyomban


1989-ben Orbán másokat vádolt azzal, hogy "szerencsehozó talizmánként" dörgölődnek Nagy Imre és mártírtársai koporsóihoz. Szokása szerint, akkor is azzal vádolt másokat, amit ő követett el. Akkor Nagy Imre koporsója tűnt számára hasznosnak, változnak az idők, ő nem változik, egy ideje a történelem szemétdombján kapirgál, ott keresgéli a "szerencsehozó talizmánokat", így talált rá mai nagy példaképére, az általa jelentős államférfinak nevezett Horthy Miklósra. A fene a gusztusát!
Az is sokat mond az országnak az ő állapotjáról, hogy hagymázas álmaihoz lelkes, szolgálatkész végrehajtókat szinte számolatlanul talál. Ahol lószar van, veréb is van (elnézést a lovaktól és a verebektől)!

-.-

Ilyen rövid cikkben ekkora tévedést! "...akkor még liberálisan gondolkodó Orbán..." Jó ideje világos, ő soha nem volt semmilyen, nincs világos, számonkérhető értékrendje. 1990 óta országgyűlési képviselő, de nincs, soha nem is volt személyes üzenete, saját önző hatalmi érdekein kívül semmit sem képvisel, legkevésbé azokat a társadalmi rétegeket, akikre - persze változó összetételben - olyannyira szeret hivatkozni.

Orbán kiadta a parancsot! Éjjel eltüntették Nagy Imre szobrát! | OLKT.hu OLKT.HU Orbán kiadta a parancsot! Éjjel eltüntették Nagy Imre szobrát! | OLKT.hu

-.-

Mennyire csatlakozik ehhez (is!) a pont előtte kitett Bálint György idézet! A munkagépek a feltétel időpontjában már javában "dolgoztak". Véletlen egybeesés? Az orbán-kormány alaptermészete, hogy ez az idézet bármikor előhozható, sajnos.
xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése