2018. december 13., csütörtök

Majd kérünk egy "x"-et!


2 évvel ezelőtt
Echter István frissítette az állapotát.
10.000.-Ft névértékű Erzsébet utalványt kapnak a nyugdíjasok. Egyszer majd kérünk cserébe valamit! Ha mást nem egy iciri-piciri "x"-et.
Az Erzsébet utalvány formában történő "kifizetés" is azt bizonyítja, nincs pénze az államnak, legalább is ebben az évben, legfeljebb némi stadionra, olimpiai pályázatra, emlékévre, hasonló fontos dolgokra.
Az utalvány - majd 2018-ban -, és persze csak az amelyet be is váltanak 7.874..-Ft-jába kerül darabonként az államnak, a különbözet ÁFA formájában, már a kereskedővel való elszámolás előtt a Kincstárban landol. A 2017 decemberében kiadott utalványokat - vásárlás után - legkorábban 2018-ban tudja a kereskedő az állammal elszámolni, aki ráér majd akkor törni a fejét a fedezeten. Amit nem váltanak be, az a várt állami kiadáshoz képes tiszta haszonnak számítható.
Ha nyugdíjkiegészítésként számolták volna el 833Ft/hó egyösszegű éves kifizetéseként, akkor ez az alapösszeg is növelte volna a nyugdíjat, és erre is rájött volna a 2018-as nyugdíjemelés. Azaz ez a 10.000.-Ft a következő években is megmaradt volna. De ne kicsinyeskedjünk.
Majd egy levélből megtudjuk azt is, kinek kell hálásnak lenni, ki az, aki személyesen, saját vagyona terhére ezt az összeget odaadja a nyugdíjasoknak.

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése