2018. december 10., hétfő

A "szerencsehozó-talizmánváltó"


Orbán másokat vádolt 1989-ben azzal a Hősök terén, hogy szerencsehozó talizmánként dörgölődnek Nagy Imre és társai koporsójához. Akkor még nem volt egyértelmű, ő mindig azzal vádol másokat, amit ő maga követ el. Akkor Orbán számára Nagy Imre koporsója tűnt szerencsehozó talizmánnak, egy ideje váltott, Horthy Miklós dicstelen emlékét tekinti az ő szerencsehozó talizmánjának. Neki mindegy, csak pillanatnyilag politikailag hasznosnak tűnjön. Ő mondta Horthy Miklósról: " - Azon leszek, hogy a vita folytatódjon!". Neki mindegy, akár egy olyan figuráról is legyen szó, akiről az egész világ tudja, hova való, a történelem szemétdombjára.
Katalin Jánosi
NAGY IMRE LECSERÉLÉSÉVEL TELJESSÉ VÁLIK A HORTHY-KORSZAK VISSZATÉRÉSE a Kossuth térre, a nemzet főtere az 1945 előtti Horthy-világ szimbolikus megjelenítése lesz, azé a világé, melynek politikáját a Fidesz a Parlamentben folytatja – NAGY IMRÉNEK „ÍGY” és „OTT” VALÓBAN NINCS MÁR HELYE - ott már csak az a világ látható, amely Nagy Imrét fiatalkorában politikai meggyőződése miatt börtönbe küldte, majd elüldözte hazájából, emigrációra kényszerítette, migránssá tette; amely autoriter rendszer helyet adott a fasiszta és náci eszméknek és ismételten világháborúba, totális romlásba vitte hazánkat. Egy ilyen rendszert éltető és megjelenítő téren elismerem, hogy nem állhat a földosztó, 1953-55-ben reformpolitikát folytató, a forradalom mellett mindhalálig kitartó kommunista miniszterelnök szobra (bármennyire is szomorú vagyok áthelyezése miatt). – Én pedig követem Nagyapámat oda, ahová szobrát helyezik. Koszorúzom, fejet hajtok előtte, ahol csak lehetséges – ott, ahol hagyják és ott is, ahol nem hagyják. ÁMEN.
Hozzászólások
Katalin Jánosi 2 új fényképet töltött fel.
NAGY IMRE SZOBOR – „A NAGY IMRE-SZOBOR ELTÁVOLÍTÁSA ÉS EGY ENNYIRE MEGOSZTÓ EMLÉKMŰ RESTAURÁCIÓJA NEM SEBEKET FOG BEGYÓGYÍTANI, HANEM ÚJABB SEBEKET ÜT A KOLLEKTÍV EMLÉKEZETBEN, és állandósítja az ellenségeskedést. A nemzeti konszenzus keresését tükröző híd szimbolikáját cserélik most le a faji homogenitást tükröző robusztus kőtömbre. Egy 22 éve álló közkedvelt szobrot cserélnek le egy alig 10 esztendeig álló, a kort akkor is megosztó monumentre.” – „Az ötlet, hogy emlékművet kell avatni a vörösterror áldozatainak, persze egyáltalán nem ördögtől való, sőt, teljesen legitim és méltánylandó törekvés.” – DE - LEGYEN VÉGRE EMLÉKMŰVE A FEHÉR-TERROR ÁLDOZATAINAK IS!
https://index.hu/velemeny/olvir/2018/12/09/nagy_imre_szobor_kossuth_ter_tortenelemhamisitas_tanacskoztarsasag_feherterror/?fbclid=IwAR3ezkeszPgRD5g_Q0CxoPif-cJjDCXifS3xlbSiOY4Si6t1TewttskgrM4
https://index.hu/…/nagy_imre_szobor_kossuth_ter_tortenele…/…


xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése