2018. december 10., hétfő

Emberi jogok a pusztán


Emberi jogok a pusztán
2018. december 10.-én, az Emberi Jogok Világnapján a Fidesz-KDNP az Országgyűlésben megint kitett magáért, nekik már fel sem tűnt!
A benyújtott közel 3.000 módosító javaslatot, egy szavazással utasították el. Az felismerték, hogy az ellenzék ezt időhúzó, ámde legális parlamenti "műfaj", az obstruálás keretében nyújtotta be, amelyet napjainkban, ha nem a Fidesz csinálja, akkor joggal való visszaélésnek minősítik. Valamelyik amerikai filmben, ha jól emlékszem, az USA Alkotmányát olvasta fel egy képviselő napokon keresztül.
Azt nem akarják észrevenni, hogy százéves és több évtizedes munkavállalói vívmányokat, emberi jogokat akarnak megszüntetni, de legalábbis korlátozni. A kormányzati csiki-csuki az évente elrendelhető 400 túlórával vagy a szabad szombatot szünteti meg, vagy a 8 órás munkaidőt. Akár egyiket, akár másikat választják, ezek a munkások, munkavállalók által kiharcolt vívmányok megszűnnek, vagy legalábbis a védelmük garanciái vesznek el.
Németországban a 35 órás munkahetet a szakszervezetek 28 órásra akarják csökkentetni. A munkaerőhiány megszüntetése érdekében nálunk is inkább a fejlesztéseket kellene szorgalmazni, támogatni, mint a "munkalapú társadalom" víziójával kacérkodni a tudásalapúval szemben.

Echter István Kapcsolódik hozzá annak előzménye az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata

La Déclaration des droits de l'Homme et du citoyen azaz az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata, amelyet 1789. augusztus 26.-án fogadott el Franciaországban az Alkotmányozó Nemz
etgyűlés – többek között- az alábbiakat tartalmazza a szabadságról:
I. „Minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad; a társadalmi különbségek csakis a közösség szempontjából való hasznosságon alapulnak.”

„Az egyes ember természetes jogainak gyakorlása más korlátokba nem ütközhetik, mint azokba, amelyek a társadalom többi tagjai számára ugyanezen jogok élvezetét biztosítják”

A nyilatkozat szólásszabadságot és a sajtószabadságot biztosít.

Ennek a 225 éves, a demokratikus világ azóta is érvényes alapelveit rögzítő nyilatkozatnak az eszmeiségét, a demokráciáknak adott útmutatását kívánja nálunk a jelenleg miniszterelnöki posztot betöltő személy érvénytelennek nyilvánítani, és helyette egy másik világot építeni. Nem fog sikerülni neki, 

https://www.facebook.com/echter.istvan/posts/4440843354510

xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése