2018. december 10., hétfő

Kocsis Máté - fiatalok drogtesztje

Előkerült egy három évvel ezelőtti cikk, amelyből szintén kiderül, a Fidesz miként próbál problémákat kezelni, milyen szemlélettel tekint megoldandó kérdésekre, hogy minősít ebben érintett társadalmi rétegeket, csoportokat.
Három évvel ezelőtt a fiatalok drogok által való érintettségének feltárására Kocsis Máté akkor a Fidesz szóvivője, jelenleg - nekünk Józsefvárosiak szégyenére - a VIII. kerület polgármestere vizeletvizsgálattal végrehajtott drogtesztre akart kötelezni min...den 12 és 18 év közötti fiatalt. A kezdeményezés az országos felháborodás hatására hamvába holt, de látszik, hogy képesek voltak egy egész korosztályt bűnösnek tekinteni.
Egy évvel később rákaptak a menekültek bűnözőként való minősítésére, és ebbéli minősítettségükben az egész ország előtti bemutatásukra. Mára látható ez milyen indulatok és milyen gyűlölethullám elszabadulásával járt.
Persze nem különb ennél, amikor civil szervezetektől próbálják meg elvenni az önálló véleményalkotás, és a szívüknek-lelküknek kedves cselekvés jogát azzal, hogy kriminalizálják, külföldi ügynöknek titulálják, Magyarország elleni nemzetközi titkos összeesküvés résztvevőként mutatják be őket, Pusztán csak azért, mert nem követik szolgai módon a kormányzati szélkakas napi pörgéseit, mert úgy gondolják, nincs szükségük az állami nagybácsi gondoskodására, ha egy kicsit élhetőbb, emberibb világot akarnak teremteni maguk körül.
A gyerekek és újságírók kötelező drogtesztjénak, a megmaradt magánnyugdíjpénztárak beszántásának, a vasárnapi zárvatartás elrendelésének, és a sor folytatható, semmi más ésszerű magyarázata nincs, nem volt, mint annak bizonygatása, még mindig, még ezt is megtehetjük! Legyen bár tele a világ a szabadságnélküli (illiberális) állam felépítése miatti felháborodással, a körmükre égő és égetett korrupciós ügyek elhallgatásával, a lassan teljes diplomáciai elszigetelődéssel, a szociális ügyek dermesztő alakulásával, és még annyi mással, nem, semmi nem érdekes, csak a vélt erő és hatalom mutogatása, megtehetjük!
Továbbiak
Hozzászólások
"és az idők állnak...."

Egy reagálás Kornis Mihály oldaláról:

Kettős Mérce: "Az én lányom nem fog akarata ellenére iskolai drogteszten részt venni. Úgy tűnik, a Fidesz három nap után ki is hátrált az őrült ötlet mögül. Lázár, Rogán, Szijjártó, Kósa, Szentgyörgyvölgyi, Mészáros, lakás, villa, óra, Louis Vuitton, tízmillió, százmillió, 100 leggazdagabb, stadion, V. kerület és Portik, Új-Zéland, na meg a családi összefogások. Ez mindenki agyába kezd beleégni.

Mára már a kizárólag papi és orvosi felmenőkkel rendelkező, örökké Fidesz-szavazó barátom is szembeköpi magát, amiért „ezekre” szavazott. És senkit nem fog érdekelni, hogy elítélnek-e bárkit is a csodálatos vagyonosodásért.

Nincs menekvés.

Nincs menekvés, mégpedig azért, mert ha valamit nem tudunk majd megbocsátani, akkor azt biztos nem, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok egyre gazdagabbak legyenek, és a pofánkba röhögjenek.

A probléma kitéphetetlen gyökere valójában egy kínzó kérdés: ha jogszerűen szerezték a gyakran 40 évesnél fiatalabb és politikán kívül soha meg nem fordult urak a vagyonukat, akkor milyen országot hoztak létre, ha ekkora vagyont egy tanszékvezető egyetemi tanár, egy osztályvezető főorvos és egy akadémikus sem tud felhalmozni egy élet munkájával sem?

Mit képzelnek ezek magukról, milyen tisztesség van abban az országban, ahol ilyen vagyonosodás jogszerű lehet? Milyen ország az, ahol egy Rogán Antal kaliberű politikus táskájának ára egy középiskolai tanár több havi fizetése?

És ahol Lázár órája egyenlő kétévnyi közmunkás bér árával,
de ahol Lázár saját bevallása szerint nem szereti a luxust?

Ahol a miniszterek 100 milliós nagyságrendű ingatlanait állítólag a mama és a papa finanszírozta? Valószínűleg ez az egyetlen ország a világon, ahol a százmilliós vagyonnal rendelkező minisztereknek apa és anya veszi meg a sokadik lakást.

Félretéve a jogszerűséget, félretéve az égbekiáltó igazságtalanságot a teljesítmény és a jövedelmi és vagyoni viszonyok között, ki hallott olyanról, hogy ezek a pompakirály rabszolgatartók adtak volna valamit a vagyonukból társadalmilag hasznos célra?

Milyen értékrendje van azoknak, akik szerint az a helyes, ha 40 éves korukra mittudomén mennyi ingatlanuk van, és azok úgy néznek ki, mint Szijjártó villája?

Milyen emberek azok, akik beleírják az Alaptörvénybe, hogy vallják a szegények és az elesettek megsegítését, miközben kormányzásuk alatt a stadionok számánál csak az éhező gyerekeké nő gyorsabban? Milyen kereszténység ez?

Ki veszi komolyan ezektől a „luxusbaloldal” címkét, ki nem röhög a pofájába bármelyiknek, amikor a cégek tisztességtelen extraprofitjáról beszélnek, ha „ezek” bőre alatt is pénz van, és még csak nem is vállalkoztak?

És hogy ejtheti ki Rogán Antal frakcióvezető a száján a tisztesség szót, ha Portik Tamás maffiózó egykori élettársa jóval a piaci ár alatt szerzett meg egy ingatlant az általa vezetett V. kerületi önkormányzattól?

Abban ugyanakkor bizonytalan vagyok, hogy a pohár félig tele van, vagy félig üres. Mert a Fidesz várhatóan folyamatos zsugorodásával csak egyre közelebb kerülünk az elképzelhetetlenhez, a Jobbik reális kormányzati pozíciójához. Jó forgatókönyv nem látszik még.

Navra László

http://kettosmerce.blog.hu/.../a_pisi_le_van_szarva_akik...
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
VálaszElőnézet eltávolítása1 éveSzerkesztve
A fiatalok drog tesztre történő kötelezése szerencsére elmaradt...elgondolom, hogy hová vezetett volna, ha mégis...vajon az egészségügyben , leszámítva az erkölcsi- lelki következményeket...gazdaságilag milyen vonzata lett volna, ha most azt "fontolgatják ", hogy a laborvizsgálatokért fizessünk .Nem beszélve a 75 év feletti rákos betegekkel kapcsolatos megszorításokról .és
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz1 éve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése