2018. szeptember 8., szombat

A körutas

Idén újra nekiindul és a szabadságnélküliség szépségét fogja ecsetelni.

4 évvel ezelőtt
Újsághír: orbán viktor a szabadságnélküli (illiberális) állam védelme érdekében az önkormányzati választási kampányban országjáró körútra indul. Ha valaki esetleg nem hinné, hogy komolyan gondolja a szabadságnélküli államot:
Erdélyi Kati oldaláról:
Bárány Tibor - Helyszíni jelentés: rendőrök szállták meg az Ökotárs Alapítvány Szerb utcai irodáját. Megfigyelők beszámolója szerint bent az zajlik épp, hogy a nyomozók szigorúan rámutatnak iratcsomókra, dossziékra és fiókokra, és azt kérdezik, hogy "Mi az?". Kint fegyveresek biztosítják a ki és be nem jutást, az ATV és a Hír TV interjúkat készít az épület előtt. (A jogi egyetemisták pedig lassan elindulnak ebédelni, a tömeg hamarosan elfedi a rendőri intézkedés finom részleteit.)
Klára Ungár
Tucatnyi rendör és NNI-nyomozò lepte el az Ökotàrs Alapìtvàny irodàit. Mindenkit igazoltatnak, az alapìtvàny munkatàrsai nem telefonàlhatnak. //origo
A jogállamnak 2011-12- ben lett vége. A rendőrállam idén kezdődött.
Hozzászólások
Echter István Közben folyik a választási kampány a szabadságnélküli (illiberális állam) jegyében, már nem tudják és nem is akarják magukat leplezni!

Petőfinek is volt közvetlen "élménye" az illiberális államról a szabadszállási választások során:

"...mikor a választás napjára ismét a választókerületébe ment, az ellenérzések hangos megnyilvánulásaival találkozhatott. Olyannyira, hogy mikor Szabadszálláson meg kívánt szállni, ismerős házigazdáék óvandó testi épségét a falubeliektől inkább távozását kérték.

Mert volt ott minden, ami egy jó kis korteskedésbe beleillik, itatás, lejáratás, fenyegetés, tetlegességre való felbuzdítás. A választás előtt a választásra felügyelő kunszentmiklósi bíró, Virágh Dénes megtiltotta Petőfinek, hogy az őt ért vádakra választási beszédében kitérjen...."
(Petőfi Sándor 1848-as választási kudarcának okairól - részlet)

A jelenkori illiberális állam nevében felbújtókat a cikk megnevezi, az elkövetők a fényképek tanúsága szerint a Hori-Zone Információs és Biztonsági Iroda Kft megbízottai.
Kezelés
Echter István Csepreghy Nándor nyilatkozatait hallgatva mindig Karak tanácsa jut eszembe a Vuk-ból:
"Óvakodj a sima bőrűtől aki villámló bottal jár, mert rosszul hall és rosszul lát, és azt hiszi, hogy minden ami van, csak őérte van."

http://www.atv.hu/belfold/20140908-az-okotars-utan-a-demnetre-is-lecsapott-az-nni
http://www.atv.hu/.../20140908-az-okotars-utan-a-demnetre...
Kezelés
Echter István Az Ökotárs képviselője a nem találok szavakat miről:
Ebbe az egészbe, mint annyi más esetben már, nem az a döbbenetes, hogy valaki egy elképesztő utasítást/parancsot kiad, hanem, hogy ezt ennyien lelkesen végrehajtják!
Kezelés
Echter István "Először a kommunistákért jöttek és én nem tettem semmit, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán a szocialistákért. Utána pedig a szakszervezetiekért. Eztán jöttek a zsidókért. És akkor jöttek értem. De már nem volt, aki tiltakozzék". 

Martin 
Niemöller, evangélikus lelkész, 1940

"Hívhatjuk helyzetértékelő képességnek is. 
Föl tudjuk ismerni a valódi fenyegetést és tudunk reagálni rá? 
Meg tudjuk védeni magunkat és a hozzánk hasonlókat? 
Kiderült, a hangyák igen jók ebben. A birkák már kevésbé"
Kezelés




xxxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése