2018. szeptember 30., vasárnap

A vélemények változásának bocsánatosságáról


Amit szabad Orbán Viktornak.......??? Pedig még a kisökörtől is messze van!
A Fidesz emberei nem fogadják el, ha valakinek megváltozik a véleménye, módosul az állásfoglalása, javaslata. Például Újhelyi István a Magyarország védelme érdekében született Sargentini-jelentés elfogadása miatt azzal vádolják, hogy néhány évvel ezelőtt akként nyilatkozott, hogy soha nem szavazna meg egy a 7.-es cikkely életbe lépését elősegítő határozatot. Mivel a Sargntini-jelentés Magyarország kormányának tevékenységét bírálta, és nem Magyarországot, így azt nyugodtan elfogadhatta.
Korábban egy ellenzéki párt vezetője nyíltan követelte az EU-ban a Magyarországnak nyújtott támogatások felfüggesztését, vajon mai nyilatkozatait hallva, hogyan minősítené akkori önmagát. Az illetőt, mindannyiunk meglepetésére, Orbán Viktornak hívják.
De a Sargentini jelentést a "bevándorláspárti erők" ármányának minősítő, és az utóbbi három évben mindenféle bevándorlást, migrációt, menekültekkel való emberséges álláspontot elutasító, jelenleg Magyarországon a miniszterelnöki posztot betöltő személy az alábbiakat is hangoztatta:
„Az elkövetkezendő öt évben Magyarországnak a gazdasági növekedés fenntartása érdekében több millió külföldi bevándorlót kell befogadnia, jelentette ki 2001-ben miniszterelnökként Orbán Viktor.”
A 2001. január 8-i írás (megjelent a Népszavában) szerint ezt az akkori kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ebédjén mondta, hozzátette: ennek érdekében még a bevándorlási szabályokat is átgondolná.
A Fidesz 2013-as Migrációs Stratégiája szerint: „nemzetgazdasági, valamint demográfiai indokokból is szükséges élénkíteni az országba gazdasági céllal, keresőtevékenység folytatásával, valamint tudásalapú migráció érdekében beutazók körét és számát”.
2015-ben - a Nagy Lelki Fordulata előtt - az ENSZ-ben még világkvótát sürgetett és így beszélt:
„Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog” - jósolta Orbán, majd az ENSZ vezetőjéhez fordult: „Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”
A nemzetközi közösség előtt arról beszélt, „őszinte részvétet” érez azok iránt, akik „otthonuk elhagyása mellett döntöttek”. Szerinte a migránsok a saját kormányaik és a nemzetközi politika rossz döntései miatt szenvednek:
„A mi elhibázott, teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánk áldozatai.” "
Kíváncsi vagyok, mi történhetett a Változás Éjszakáján, vagy az egész érdektelen, teljességgel közömbös számára mikor, milyen előzmények után, mit beszél, ő maga meg se rezdült belé.
A Fidesz hivatalos nyilatkozatai és jóváhagyott dokumentumai - nem először - ellentmondanak a korábbiaknak. Elveket nem lehet számon kérni rajtuk, kizárólag a napi hatalmi érdekeiket, a lelketlen voksvadászást szolgálják.
Saját maguknak meg tudják bocsátani, maguknak elnézik, ha módosul az álláspontjuk. Nem ragaszkodnak sem az emlékezéshez, sem a következetességhez.


xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése