2018. szeptember 29., szombat

A válság élősködője


A válság élősködője
A Fidesz néhány hónapja különböző megállapodások létrejöttét akadályozza meg, első pillanatra teljesen értelmetlenül, különösen olyan esetekben, ahol vétójoguk van.
Ellentmondtak a méhgyilkos növényvédőszerek Európai Uniós betiltását lehetővé tevő határozatnak, ez teljesen logikus lépés volt a részükről, hiszen ha a magyar mezőgazdaság fejlődik, érzékelhető eredményeket mutat fel, akkor nem tudnak EU-s támogatásokért kuncsorogni.
Lehetetlenné tették a kínai árudömpinggel szembeni egységes EU-s fellépést, ez is érthető, hiszen a hazai gazdaság bárminémű javulása, veszélyeztetné az EU-s pénzek igénylésének indokoltságát.
Megakadályozták az afrikai országokba telepítendő menekülttáborok, és célzott segélyprogramokra vonatkozó határozat elfogadását. Ez is teljesen logikus volt a részükről, hiszen a menekültek számának lényeges csökkenése, kipukkasztaná a Kárpátok Második Géniuszának, Európa Megmentőjének az általa politizálásnak nevezett buborékát.
Kiléptek az ENSZ menekültügyi egyezményének már az előkészítéséből is, a mai napig tart az ezzel a kérdéssel továbbra is foglalkozók sárdobálása Ártó Peti diplomáciai alkalmatlanságáról hírhedtté vált külügyér részéről. Az sem zavarja őket, hogy három éve még a Kedves Vezetőnk követelt az ENSZ-ben világkvótát a menekültkérdés kezelésére, ma már más szelek állítják irányba a szélkakast.
Opponálják a Frontex hatáskörének a kibővítését, amelyért korábban olyan harciasan kiálltak. Nyilvánvaló, van már az európai határok védelmezői szerepére önkéntesen felkent személy, semmi szükség a gondosan felépített mítosz szétrombolására.
Az EU egyik bizottságában a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés elítéléséről szóló határozat megszavazását akadályozták meg. Első pillanatra ez is, mint a többi értelmetlennek, indokolatlannak, károsnak, embertelennek tűnik, de a Fidesz hangoztatja évek óta, hogy a nők helyes viselkedésének a kialakításához időnként keresztül kell esniük egy vak komondoron. Harcias elszántsággal harsogják - mihez tartás végett - a hagyományos férfi és nő szerephez tartozó tudnivalókat.
Látható, kiemelt jelentőséget tulajdonítanak egyes társadalmi szerepeknek, mi bajuk akkor az erről szóló tudománnyal a gender szakkal?
Nos, ezt nem értem!


xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése