2018. szeptember 8., szombat

Ígéret a "Hősének"


Orbán Viktor megígérte "Hősének" a mellékállásban olasz belügyminiszter Salvininek, hogy a magyarok majd segítenek a menekültek Afrikába való visszaszállításában. A szélsőjobboldali, több minősítés szerint neo-fasiszta belügyér ezt nem kérte ki azonnal magának, talán őkelme csak díszként viseli megbízatását.
Nem kérdezte meg, mégis hogyan képzeli ezt Orbán úr? Magyar rendőrök fogják olaszországi falvakban hajkurászni és összefogdosni a menekülteket, magyar katonák fogják őrizni a lezárt, telezsúfolt vagonokat, megidézve az Orbánnak és pajtásainak oly kedves kor emlékét. Időutazást akar ott is játszani? Kivezénylik a Dunai Flottillát az olasz tengerpartra? De hiszen egy gyengébb tengeri vihar elsüllyeszti az egészet öt perc alatt, nem oda találták ki azokat a hajókat. Vagy stílusosan előreküldik százezrek elszállítására a Morgót és a Hapcit, egyben csillapítsák le a háborgó tengert és értsenek szót Neptunus-szal is.
Tényleg azt hiszi a Kedves Vezető, hogy "Hősével" együtt egycsapásra egész Európát elfoglalhatják és kényük-kedvük szerint megváltoztathatják? Azt gondolja, a hálás olaszok majd grátisz adnak egy különbejáratú kikötőt, hogy újra tengeri nagyhatalom lehessen Magyarország?


Echter István Az orbán-kormány néhány éve Titanic-ot játszik, és a menekültügy lesz a jéghegye! Pillanatnyilag andalító zenét húzatnak a zenekarral, visszatérő dallamok: "Magyarország jobban teljesít!", "Magyarország az Európai Unió legdinamikusabban fejlődő gazdasága!" "A magyar reformok működnek!"

Milyen lesz az ébredés?

Kezelés


Válasz6 napja

Rónai Dana Szerintem Triesztre pályázik 
Kezelés


Válasz5 napja

Károly Attila Soós De hát hiszen megmondta OV, hogy ne azt nézzük, mit mond, hanem mit csinál (menekültügyben, mint látjuk, semmit).
Kezelés
xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése