2018. szeptember 8., szombat

Újabb Horthy simogatás


Ezek betegek! Vasárnap Horthy-simogatás emléknap keretében Kenderesen. A kormányzati igazságközpont oldalára a politikai eklektika és a fejükben uralkodó zűrzavar jegyében kitettek egy Deák Ferenc képet is a tőle kölcsönzött idézettel: "Hazudni nem szabad!" De nem ám, Tisztelt Uraim!
Valami egészen kifinomult stílusérzékük lehet. Ez év januárban már akartak egy Horthy-simogató emlékmisét rendezni Auschwitz felszabadításának egyben a Holokauszt nemzetközi emléknapján kormányzati szereplőkkel, amely akkor a nagy felháborodás miatt elmaradt. Augusztus 27.-28.-án volt 77 éve, hogy 1941-ben, Kamenyec-Podolszkij) közelében mintegy 23 600, nagyobbrészt a Horthy irányította Magyarországról kitoloncolt zsidót gyilkoltak meg. Ekkor még három évre voltunk a német megszállásig. Erről nem emlékeztek meg, ezt Szakály Sándor közönyösen csak idegenrendészeti eljárásnak minősítette. Manapság a menekültekkel kapcsolatban emlegetik kedvtelve az idegenrendészeti eljárást. Néhány nappal a 77 éve történt népirtás után most szeptember 2.-án Horthy emléknapot tartanak, majd jól megsimogatják a buksiját.
Rózsa Misi írta: "A tények makacs dolgok. Horthy Miklós uralma alatt fogadták el a zsidók jogait korlátozó törvényeket. Horthy alatt kezdődött el a magyar holocaust. Horthy Miklós küldte ki rossz felszerelésben egy értelmetlen háborúba, több százezer honfitársunkat a biztos halálba a Donhoz. Horthy Miklós alatt vitték el a magyar zsidókat munkaszolgálatba meghalni, ő alatta kezdődött meg a vidéki magyar zsidóság deportálása a haláltáborokba. Horthy Miklós egy utolsó szarházi tömeggyilkos és aljas diktátor volt, mindezek mellett csak hab a tortán, hogy egy ócska, gyenge pojáca is. Akik pozitív szereplőként tekintenek rá, azok vagy a történelmet nem ismerő ostobák, vagy gazemberek."
Kiegészítésem Misi bejegyzéséhez:
Az ő kormányzósága alatt tántorgott ki Amerikába másfél millió emberünk, az ő ideje alatt meghozott több tucat zsidótörvénnyel szoktatták hozzá az embereket a megkülönböztetés, a rasszizmus elfogadásához, de legalábbis tudomásul vételéhez. És persze ettől a "kivételes államférfiútól" - Orbán Viktor szíves közlése nyomán - szeretnék hallani legalább egyetlen egy az országunk sorsát előrevivő gondolatot, már ha egyáltalán van neki ilyen, ebbe a gondolatversenybe Orbán Viktor is beléphetne, én nála sem fedeztem fel soha zavaros hablatyolásaiban ilyet.
Az egész újsütetű Horthy-simogatás egy művileg gerjesztett valami, Orbán Viktor mondta egyszer vele kapcsolatban: "-Azon leszek, hogy a vita folytatódjon!" Ó szent együgyűség! És hányan vannak az önkéntes túlteljesítők?
Tartok tőle, Horthy-simogatásra nem találnak megfelelő napot!

VERITASINTEZET.HU
A Horthy Miklós Emlékére Alapítvány és Kenderes Önkormányzata ökumenikus istentisztelettel, koszorúzással, fotókiállítással és tudományos…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése