2018. szeptember 15., szombat

Van jó és van felejthető tartózkodás?

Van jó és van felejthető tartózkodás?
A Fidesz arról beszél, hogy a Sargentini jelentés kapcsán nem született döntés az Európai Parlamentben. Ez így még az ő kétségbeesett kapkodásuknak is a túlzó leegyszerűsítése.
Az Európai Parlament évtizedes gyakorlata, hogy csak az "igen" és a "nem" szavazatokat veszik figyelembe az eredmény megállapításánál, a tartózkodásokat figyelmen kívül hagyják. Erről még a szavazás előtt tájékoztatták a képviselőket és a Fideszt is.
Ha mégis figyelembe vennék a tartózkodó szavazatokat, akkor az eredmény 64% lenne, azaz a jelentést abban az esetben is nagy többséggel elfogadták. Talán önmagukba kellene nézni vádaskodás helyett.
A 2018-as országgyűlési választásokon - ahogy 2014-ben is - a Fidesz a jogszabályokba épített csalással - a győzteskompenzációval - szerzett kétharmados többséget eredményező mandátumokat. Ez mindkét esetben 6-8 főt jelentett nekik, igaz trükközniük kellett a kétharmadhoz, az EU Parlamenti szavazással ellentétben nem volt nyilvánvaló többség a honi választásokon, összességében kisebbségben (49%) maradtak. A kétharmados többségüket így is mindkét alkalommal 1-1 fő jelenti, ezt kellene minél sürgősebben ledolgozni. Ilyen az ő kétharmados "győzelmük", ilyen eszközökkel szereznek kétharmadot.
A 2016-os népszavazáson a Fidesz az általa megemelt érvényességi feltételt nem tudta teljesíteni, így az érvénytelen lett, nem lehetett eredményt hirdetni. A Fidesz és Orbán Viktor mégis azt kukorékolja azóta is itthon és a nagyvilágban, hogy a szavazók 98%-a őket támogatta, azaz megint győztek, az emberek egyértelműen kinyilvánították akaratukat. Csakhogy az a népszavazás nem csak érvénytelen és ezzel eredménytelen volt, hanem egyúttal az ellenzék túlnyomó része bojkottot is hirdetett. Azt nem lehet megállapítani, hányan voltak, akik egyébként sem mentek volna el szavazni, de a közel 3.000.000 szavazóval szemben 5.000.000 ilyen-olyan okból tartózkodó állt, akiknek az akaratnyilvánítását valahogy azóta sem akarják figyelembe venni. Azt persze azóta sem értem, hogy az ellenzék ezt miért nem kapta fel, és miért nem szegezte szembe Orbánék érvelésével, hogy tessen már egy kicsinység csendben maradni, mert a bojkott igenis érvényes és eredményes volt.
Így mérnek ők, akik kettős mércével vádolnak folyamatosan másokat. Útszéli/kocsmai jogászkodással próbálnak mindent a maguk javára fordítani, akár visszamenőlegesen is.
Hozzászólások
Echter István Segíts magadon....
Kezelés
Válasz2 napja
Echter István Egy törpe minél magasabbra mászik, annál inkább látszik, hogy törpe!

Pláne a politikai törpe!
Kezelés
Válasz2 napja
Echter István Egy régi történet

Egyébként, éppen újra aktuális. Már egypárszor körbeduzzogta Európát, csak akkoriban még nem kapott kokit, sallert, ja és tockosat, pláne nem ekkorát.
Kezelés
Echter István Ha már népszavazás, mihez is járultak hozzá?

Egyre inkább úgy tűnik, Magyarországon csak a Fidesz rendezhet népszavazást!


Vágó István összeállítása a lehetséges kérdésekről:

"Lett volna néhány más téma is, egy rövid felsorolás a teljesség igénye nélkül:
- Elfogadjuk-e az új alaptörvényt?
– Vegyék-e ki hazánk hivatalos nevéből a „köztársaság” szót?
– Felépüljön-e orosz hitelből Paks2?
– Rendezzünk-e olimpiát 2024-ben?
– Leszállítsuk-e a tankötelezettséget 16 éves korra?
– Legyen-e vasárnapi zárva tartás?
– Adjunk-e állampolgárságot letelepedési kötvényekért cserébe off-shore ügyintézéssel?
– Akarjuk-e, hogy csak Nemzeti Dohányboltokban lehessen dohányárut kapni?
– Legyenek-e fizetősek a városokat elkerülő autópálya-szakaszok?
– Bevezessük-e a dugódíjat?
– Betiltsuk-e a nyerőgépeket?
– Engedélyezzük-e újra a nyerőgépeket?
– Legyen-e múzeumi negyed a Városligetben?
– Legyen-e kormányzati negyed a Várban?
– Korlátozzuk-e az állami fizetéseket 2 millióra?
– Emeljük-e újra 5 millióra az állami fizetéseket?
– Építsünk-e ennyi stadiont közpénzből?
– Egyetértünk-e azzal, hogy a külhoni magyarok levélben, a kint élő, dolgozó hazaiak csak a külképviseleten szavazhatnak?"
Kezelés
Válasz2 napja

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése