2018. szeptember 8., szombat

Módszerük: Én vádolok!



Imádnak 2006-ra hivatkozni. Ne felejtsük el nekik!
Echter István
Nekem 2006-ban is egyértelmű volt, hogy háttérből a Fidesz szervezi az utcai zavargásokat, 2010-ig minden nagyobb ünnepen, aki tudta elmenekült Budapestről, mert nem akart az újra és újra felheccelt csőcselékkel találkozni. A 2010-es választások után ezek a zavargások hirtelen elültek, akármit is csinált a Fidesz nem indult meg az utca ellenük. És még csak nem is érzik mindezt árulkodónak, önmagáért beszélőnek.
Az is nagyon régi tapasztalat, hogy a Fidesz nagy hangon mindig azzal vádol másokat, amit ő maga követ, vagy követett el, illetve amire ők készülnek titokban.
Eörsi Mátyás - "Országgyűlési képviselőként számtalan alkalommal tapasztaltam, hogy a Fidesz soha sem hallgatja el saját bűneit, hanem ellenkezőleg, rendre nyíltan beszélt róluk. Hogy miért nem hullottak vissza bűnei a fejére sohasem? Nos, ennek technikája felettébb egyszerű volt, amivel annak csak erkölcstelensége vetekedhetett.
Azt tették, hogy mindazt, amit elkövettek vagy elkövetni készültek, a szónokuk elmondta az Országgyűlésben. Nem csak azt mondták el, mit, hanem azt is elmondták pontosan, hogyan csinálják. Úgy tettek azonban vallomást, hogy mindezzel a többi pártot vádolták meg. Ördögien okos stratégiájuk rendre bevált, a megtámadott pártok defenzívába kényszerültek, és a Fidesz saját szavazóinak eszébe se jutott, hogy ezeket a bűnöket éppen a saját pártjuk követte el, vagy készül elkövetni.
Kövér Lászlót követően ma Rogán Antal beszélt arról, hogy utcai zavargásokat is el tud képzelni a kampányban.
Mindeközben minden egyes ellenzéki gyűlésen, szervezze azt párt vagy civil szervezet, a szónokok arra intik a kormánnyal elégedetlen tömeget, hogy kizárólag békés kormányváltást szabad csinálni, az erőszak minden formáját el kell utasítani.
Abból, hogy a Fidesz prominens politikusai, egyik a másik után lengeti be az utcai zavargásokat, cáfolhatatlanul lehet arra következtetni, hogy itt nem egy-egy politikusi elszólásról, hanem tudatosan megtervezett kommunikációról van szó.
Abban meglehetősen széles az egyetértés, hogy ha utcai zavargások lennének, azok a Fidesz hatalmi érdekeit szolgálnák, hiszen azokat lehetne leverni erőszakkal, ami a Fidesz számára nem csak a legkedvesebb, de kormányon maradásukat is a leginkább szolgálná.
Az utcai lázadás vízióját egyik ellenzéki párt, egyik politizáló civil szervezet sem táplálja. Nincs egyetlen olyan mondat, nincs egyetlen olyan gesztus, amelyből utcai zavargások következnének. Honnan veszi tehát a Fidesz a gondolatot, hogy Magyarországon utcai zavargások törnek ki?
Arról, ami nincs a fejünkben, nem tudunk beszélni sem. Ha a gondolkodásunkban az utcai zavargás, mint politikai eszköz, egyszerűen nincs benne, akkor ellenfeleinket sem vádolunk meg ilyesmivel. A Fidesz elég gátlástalan ahhoz, hogy ellenfeleit akár politikai gyilkossággal is megvádolja, de ez még nem jutott eszébe, mégpedig azért nem, mert ilyet még saját maga sem követett el.
Számomra Kövér és Rogán utcai zavargásokkal riogató szövegei a legékesebb bizonyítékai annak, hogy mi is történt Budapesten 2006 és 2008 között. Ha valaki, hát a Fidesz vezetői pontosan tudják, kik álltak és milyen pártpolitikai érdekek húzódtak meg az utcai zavargások mögött. A Fidesz, amikor másokat vádol utcai zavargások megszervezésével, valójában beismerő vallomást tesz. Kövér László és Rogán Antal szavaiból megérthetjük, ki generálta az utcai zavargásokat Budapesten 2006 és 2008 között."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése