2018. szeptember 18., kedd

Ne vidd ki - 2018


Egyszer már felsültek a népszavazással. Népszavazást írtak ki 2016. október 2.-ára - egy akkor sem igaz állításra - az állítólagos kötelező betelepítés előírásával kapcsolatban. A népszavazás érvénytelen volt, azt a választók többsége elutasította, ezt távolmaradásával fejezte ki. Az érvénytelen népszavazást a Fidesz azóta is 98%-os győzelemként kommunikálja itthon és a nagyvilágban és folyamatosan erre hivatkozik bevándorlóellenes, menekültellenes, ellenes-ellenes "politikájával" kapcsolatban, mintegy annak igazolásául.
De a Fidesz már egy ideje nem kockáztat, hivatkozik egy nem létező tervre, az ő üldözöttségükre, egy nagy világösszeesküvésre a magyarok ellen, és az ő lázálmukban vizionált fantomokkal szemben "nemzeti" látszatkonzultációt ír ki. Ennek az a lényege, hogy csak az általuk feltett kérdésekre lehet válaszolni, a visszaküldött kérdőívek ellenőrzésére nem biztosítanak független testületek részére lehetőséget, így sem azt nem lehet tudni hányan küldték azokat ténylegesen vissza, sem azt milyen reakciók voltak, milyen volt a válaszok tényleges megoszlása. Vagy még inkább kontrollálhatatlanul belefog egy kormányzati tájékoztató kampánynak nevezett "izébe".
Egy biztos, kijelenthetik már megint győztek, nagy népi felhatalmazással mehetnek neki megint az EU-nak, és már észre sem veszik mennyire nyilvánvaló mindenki számára itthon és külföldön, mennyire szánalmasak.
Van egy jó tanács: "Ne vidd ki az őrületed az utcára, mert kinn marad!"
A korábbi jelmondat most is érvényes: "...Bátran lehet végre gyűlölni, de a legjobb, hogy ezenkívül nem kell csinálni semmit. Ha nemmel szavazol, minden el lesz intézve. Nem kell másokon segíteni, pláne erkölcsi dilemmákkal gyötrődni. Mi több, kifejezetten semmit sem szabad csinálni, máskülönben zavar keletkezik a nemzetvédelem rendszerében. ..."
xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése