2018. szeptember 10., hétfő

Na Viktor! Akkor Al-is-csút, meg Fel-is-csút!

Vajon mondják-e a héten Orbánnak, kormányzatának és a Fidesznek: Na Viktor! Akkor Al-is csút, meg Fel-is-csút?
Megint összegyűlt egy kötet az Orbán-kormány viselt dolgairól, néhány nap múlva Brüsszelben vitatják meg a Sargentini-jelentést. Szóljon ez a 77 bekezdésből álló anyag bármiről, a demokrácia leépítéséről, a sajtószabadság hiányáról, a nepotizmussal kevert korrupcióról, a bíróságok ellen viselt hadjáratról, a hatalmi ágak szétválasztásának megszüntetéséről, a civil szervezetek ellehetetlenítéséről, a CEU országból való kiüldözéséről, vagy más jogosan felvethető, a közös értékeket megkérdőjelező esetről, mindenre egy sablon választ adnak majd, ez a migrációt támogató államok, szervezetek összeesküvése Magyarország ellen. Fel nem fogják mennyire árulkodó, mennyire szánalmas mindent erre az egyetlen problémára leegyszerűsíteni, mennyire átlátszó, hogy ezzel az értelmetlen és kezelhetetlen vádaskodással próbálnak kibújni minden felelősségrevonás és párbeszéd alól.
Tavaly - a felcsúti kisvasút EU-s ellenőrzése kapcsán - az alábbiakat írtam, az egyes adalékok mellé tessék odagondolni újra és újra az egyenválaszt - a migráció támogatása miatt jutott ez is, az is az eszembe. Például egy bevándorlók által lakott országban a bevándorlás támogatása annyira elborította az agyamat, hogy képes vagyok a TAO-t közpénznek tekinteni.
-.-
2017. szeptember 10.
A legjobb helyre jönnek az EU ellenőrök Felcsútra, ahol egy helyben koncentráltan megláthatják szinte mindazt, ami ma Magyarországon történik.
Láthatják majd, a Kárpátok Második Géniusza csak folytatja elődje példáját, stadionépítésben is. Ezt azzal az "apró" különbséggel, hogy városok sorában csináltatott, emlékét megőrzendő stadionkinézetű betonszarkofágokat magának.
Mindenesetre nagy élmény lesz az EU ellenőröknek, ha Orbán viskójának sarkáról egyszerre láthatják a stadiont is és a kisvasutat is. Egyszerre észrevételezhetik, mire is költötte el Orbán az EU pénzét, és az így felszabadult magyarországi forrásokat is milyen hiábavalóan használta fel.
Tudomást szerezhetnek arról, Magyarországon ma olyan személy tölti be a miniszterelnöki pozíciót, akinek fogalma sincs a közpénz fogalmáról. Megtudhatják, a Társasági adóból a vállalatok rendelkezése alapján elkölthető összeget, átengedett adót, ami így közvetlenül jut el a támogatott szervezetekhez Orbán nem tekinti közpénznek.
Az Orbán falujába érkező TAO támogatások nagyságrendje érzékeltetni fogja velük a honi közállapotok moralitását. Azaz egy különösebb sportsikert nem produkáló futball csapat kapja országos szinten, arányaiban a legnagyobb mértékű átengedett adót. Az érintett vállalatok nyilván arra számítanak, ez a "jótéteményük" a későbbiekben busásan fog nekik kamatozni állami megrendelésekből, vagy elnézőbb állami ellenőrzésből, vagy bármi másból.
Azt is megtudhatják, bár a bíróságok a TAO támogatást közpénznek tekintik és a Puskás "Akadémiát" már három alkalommal kötelezték a támogató vállalatok nevének és a támogatások összegének a kiadására, ez a mai napig nem történt meg. Milyen ismerős lesz ez a gyakorlat, ha összevetik az orbán-kormányt elítélő nemzetközi bírósági ítéletekre adott válaszokkal.
És milyen különös lesz számukra a Nemzeti Elhülyülés Rendszerének legsikeresebb vállalkozójával, az ország gázszerelőjével találkozni, eszmecserét folytatni a Zuckenbergnél is okosabb emberrel, aki túl azon, hogy szakmájában elismert mesterember, a sportakadémia elnöke, a falu polgármestere, még a legkülönfélébb gazdasági területeken is megmutatja magát - beszállító az új atomerőmű építésénél, közel 200 lap tulajdonosa, bankár, a Balaton-parti kempingezők házigazdája, borász, sertéstenyésztő, út- és kikötőépítő és még annyi minden egy személyben. Aki eredményeit - saját elmondása szerint - kizárólag a Jóistennek, a szerencsének és Orbán Viktor miniszterelnöknek köszönheti, és aki néhány év alatt Magyarország egyik legvagyonosabb embere lett. Látványos gyarapodása az APEH (jó, tudom NAV) éles szemű munkatársaiban semmiféle gyanakvást nem keltett.
Ki tudja, talán az Orbán és Mészáros gazdasági hátterét szervező és irányító vagyonkezelő csoport tagjaival is találkoznak, ha egyáltalán a rendőrség vagy a helyi biztonsági szolgálat beengedi Felcsútra őket.
Az ellenőrzés idején - megérzésem szerint - a kisvasúton tömegek lesznek. Igaz, nem ők veszik a jegyet, hanem napidíjat kapnak majd az utazgatásért.
Tompika észre sem vette, mennyire árulkodó, hogy el akarta halasztatni a választások utánra az EU ellenőrök látogatását.
Munkájuk befejeztével az EU-s ellenőrök is elmondhatják Orbánnak - Na Viktor, akkor most al is csút, meg fel is csút.



xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése