2018. szeptember 20., csütörtök

Mindenki hülye?!


"KARESZ HÜJE| / |GYÖNGYI HÜJE| / csak én vagyok okos /
énnekem a segembe is felyem van."
Weöres Sándor - Kisfiúk témáira (részlet)
Ártó Peti ex-Bohócügyi Államtitkár (Orbán Viktor szíves közlése nyomán), a Gondolatmentes Ember világképe elég egyszerű. Ő a dichotomikus, kétosztatú világban hisz, mint a kisgyerekek, csokoládé jó, nemcsokoládé nemjó. Fidesz jó, nemfidesz nemjó. Ezzel a világlátással tört előre a Fidelitasban, majd a Fideszben. Mindenkit gondolkodás nélkül legazemberezett, aki nem a Fidesz tagja, vagy támogatója volt. Ma ezt a "tudását", több párttársa által jobb ügyhöz méltó buzgalommal utánzott "képességét" - helyzetéből adódóan - szeretné kiterjeszteni és érzékeltetni az egész világgal. Egy apró probléma van, magatartásával az általa képviselt országot, Magyarországot jellemzi és értékeli le, akár tetszik ez nekünk, akár nem.
A választékos diplomáciai stílusáról és emelkedett hangneméről ismert Ártó Péter szerint: "Elfogadhatatlan, felháborító, felelőtlen, a politika megerőszakolta az európai jogot" - ez volt a reakciója az Európai Bíróság kvótaperben meghozott határozatára, amely alapján 1294 – Magyarországra visszaküldött – menekült kérelméről a magyar hatóságoknak kellett volna dönteniük. Ez olyan eset volt, amikor a fentebb stíl jegyében nem sumákolt le senkit. Majd hozzátette: "Az igazi csata csak most kezdődik!" Képtelenek erről a háborús retorikáról leállni. Maradnak a Magyarországon már fel sem tűnő menekültek a célkeresztben. Jó ideje az illiberális (szabadság- és gondolkodás nélküli) állam nagyobb dicsőségére egy nem létező Soros tervre hivatkoznak. "Háborúsdi" a Kedves Vezető által delirált fantomok ellen.
A Magyarország védelme érdekében született Sargentini-jelentést még éppen, hogy elfogadták ő máris piros lapot mutatott az egész Európai Parlamentnek, csalást emlegetett, majd ezzel a műfelháborodással körbeszaladgálta és boldogította szinte a teljes magyarországi médiát. Különös viszonya van neki is, és a Fidesznek is a tartózkodásokhoz, most éppen - a kétharmados leszavazás elkerülése érdekében - gyenge nemként értelmezték. A 2016-os - az ellenzék bojkottja miatt érvénytelen - kvótanépszavazásnál, az 5.000.000 tartózkodót akként értelmezték, hogy rájuk bízták az érvénytelenség "eredményének" megállapítását, azaz gyenge igenként, így lett az érvénytelen közel 3.000.000 szavazóból 98%-os többségű népakarat. Csak még jobban meg ne ártson ez a hihetetlen megfelelési kényszer.

xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése