2018. szeptember 30., vasárnap

Két fős véleménynyilvánító gyűlés?


Az új gyülekezési törvény szerint két fő találkozása (összejövetele) és közügy/ek/ben nyilvános véleménynyilvánítása már gyűlésnek számít, és azt 48 órával korábban be kell jelenteni a Rendőrségen. Bajban vannak a skizofréniában szenvedők, gyakorlatilag beköltözhetnek a Rendőrségre.
Ki dönti el, mi számít közügynek? Az otthonápolás kérdése, ha csak egy családot érintene, nem lenne közügy, miután családok ezrei érintettek, már közügy. A kormány tevékenységének szédelgő feldicsérése nyilvánvalóan nem közügy, azt bárki, bármikor, bármilyen nagy sokaság előtt mindenféle előzetes bejelentés nélkül nyugodtan gyakorolhatja, nem éri bántódás. A zsemle árának emelkedése esetén alaposan, jól körül kell majd nézni, mielőtt elkanyarintja beszéde mértékletességét valaki, nehogy rászekundázzanak és hirtelenjében a törvénytelen gyűlés bűnébe essenek mind a ketten.
Legjobb, ha az ember mindig visz magával egy fideszest, így biztosítható, hogy soha semmilyen kérdésben ne jussanak közös nevezőre, következésképp közös és nyilvános véleménynyilvánítással sem lehet majd vádolni senkit.
Még emlékszem, amikor ellenzéki időszakában a Fidesz arra biztatta a Polgári Öntevékeny Csoportok (szemérmességem tiltja, hogy a rövidítést használjam) tagjait, ugyan kezdeményezzenek már felháborodott beszélgetéseket az üzletek pénztárainál, a buszon, villamoson, hadd érzékeljék a népek az akkori kormánnyal szembeni elégedetlenség már olyan méreteket ölt, hogy szegény kis nyugdíjasok, és kétkezi háztartásbeliek sem tudják az indulatot magukban tartani, ami így kvázi spontán módon kibuggyan belőlük. Különös módon nem szorgalmazták akkor egy generál bejelentés Rendőrségre való benyújtását.
Véleménynyilvánítás persze a feleség éppen sikerületlen főztjéről, a férj részegeskedéséről, vagy a gyerek iskolakerüléséről való értekezés, de a kedvenc csapat lehangoló szerepléséről, vagy egy színházi előadás bukásáról, illetve mindezek ellentettjéről szóló dialóg, és még annyi más közhelyes témájú beszélgetés is.
Szerintem, komolyan kellene venni a módosított gyülekezési törvényt, és elárasztani a Rendőrséget várható találkozásaink és nyilvánvalóan nagy közérdeklődést keltő véleményeink bejelentésével.
És mi van a kormányzat napi szintű vérlázító ármánykodásaival és üzelmeivel? Azokra kettesben is csak fékezett habzással, két nap elteltével lehet felháborodni?
xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése