2018. szeptember 8., szombat

Hősök, de mecsoda különbség


Különös egybeesés volt - legalábbis számomra -, hogy azon a napon került a magyar nyelvű sajtóba Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki John McCain általi "személyes hősömként" való említése (lásd az erről szóló cikket néhány bejegyzéssel lejjebb), amikor Orbán Viktor Olaszországban éppen a szélsőjobboldali, többek által neo-fasisztaként jellemzett belügyminiszterrel közölte, mintegy kitüntetőleg: "Hősöm!". Ez az ő értékrendje, hős szerinte az, aki karhatalmi eszközökkel a nyílt tengeren fogva tart menekülteket.
Csak néhány gondolatot elég volt elolvasni John McCaintől és az ember újra megerősödhetett abbéli meggyőződésében, hogy a jobboldaliság, a konzervativizmus, a köztársaságpárti, a republikánus eszmék, a hites kereszténydemokraták igenis léteznek, és nem alakultak át azzá a csúfsággá, aminek Orbán és elszabadult kispajtásai szeretnék látni és láttatni ezeket.
Orbán hőse persze valójában Putyin, rohan is hozzá a hetekben, hátha van még számára is egy darab valamelyik "Hős" jelvényből.
Hozzászólások
Évi Baranyai De a "Hős Város" jelvény is megfelel.
Kezelés
Válasz1 hete
Budahazy Katalin Milanoban tegnap nagy tömegek tûntettek Salvini & Orbán találkozója miatt. "Orbán az EU populizmus nagymestere, Salvino a tanítványa". A milánóik nem akarják, hogy Európai Uniót az európai nacionaisták megosszák.
Kezelés
xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése