2018. szeptember 18., kedd

Alámerülnek a szennyben


Echter István megosztott egy emléket.
A szennyben való alámerítkezés, majd önfeledt dagonyázás meghozta eredményét, a korábbi "angyalarcúnak" tűnő ítész időközben a Miniszterelnökséget vezető miniszter lett, ahol még látványosabban tanúsíthatja hozzá nem értését, és napi szintű károkozásban vehet részt szóban, írásban és cselekedetekben is.
Ja, helyébe Józsefváros szégyene lépett, aki - többek között - azzal mutatta be a demokráciához való személyes és pártja által jóváhagyóan támogatott viszonyát, hogy amikor a Köztársaság teret átnevezték, személyesen hurcolt ki egy nagy létrát a térre, és a sajtó nyilvánossága előtt húzta át vastag vonallal a Köztársaság szót.
A dagonyázásukhoz szükséges szennyet a Kedves Vezető és kormányzata folyamatosan biztosítja.
Hosszú évek óta Magyarországon a legegyszerűbb hazaárulóvá, vagy kommunistává válni. Semmi egyéb nem kell hozzá, mint az a feltételezés - megnyilatkozni sem szükséges -, hogy valaki valamilyen kérdésben nem ért egyet a Fidesz aznapi állásfoglalásával. Aki erről a szédült forgásról lemaradt, az számukra kiesett.
A Fidesznél az előmenetelhez úgy tűnik meg kell merítkezni a szennyben, nehogy később abban a tévhitben tetszeleghessen bárki, hogy ő különb a többinél.
Emlékszünk még a beszédes nevű Loppert Dánielre, ő barátságosan lehazaárulózta a látogatóba, vendégként érkező Medgyessy Pétert. Tette mindezt 2002-ben Kapolcson a Művészetek Völgyében, a nyomatékosság jegyében ezt a szót háromszor megismételte. A helyszínre való tekintettel ez egy sajátos performansznak tűnhetett akkor, na ja, fideszéknél ezt tekintik művészetnek. Erről azóta a kelleténél több alkalommal tudomást szerezhettünk, lásd Bayer Zsóti "munkásságát", a debreceni "munkásrektor" megnyilvánulását, Kerényi Imrét már ne is említsük.
A beszédes nevű Loppert Dániel hamarosan Rogán Antal személyi titkára lett, majd a Fidesz Ifjúsági Tagozatának az elnöke, jelenleg a a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Bizony-bizony, a Fidesz megbecsüli, ha valaki iparkodik, ha valaki teljesít. Mondjuk a fent idézett, háromszor ismételt szón kívül más, érdeminek nevezhető megnyilvánulásáról nem lehet tudni.
Most frakcióvezetőt választott a Fidesz, neki is kellett egy újabb alámerülést produkálnia. Ugyan eddig sem tett sokat se az alkotmányosságért, se a demokráciért, de most meg kellett törölgetnie a lábát Göncz Árpád emlékében. Ja, egy ilyen magas tisztséget nem adnak ingyen!
Tessék mondani, ez az az a fideszes alelnök, aki bár jogi egyetemet végzett, de se az alkotmányossági alapelvek, se az alkotmánytan meg sem karcolták? Akit, ennek ellenére a Fidesz alkotmányügyi és törvényelőkészítési szakértőjének kiáltottak ki? Aki, ha az Alkotmánybíróság valamit Alkotmány, vagy később alaptörvény ellenesnek nyilvánít, rögtön kész a javaslattal, tegyük be a vitatott pontot az Alkotmányba, később az alaptörvénybe, rögtön nem lesz az? Ez az, akitől a Fidesz-pártpropagandán kívül én mást, például önálló gondolatot, vagy a polgári demokrácia eszméjének a képviseletét még nem hallottam? Aki képes hosszasan, nyugodtan és teljességgel semmitmondóan beszélni, ezzel sok gyanútlan állampolgárban a szakértelem és egy fideszes jobb jövő látszatát kelteni? Mégis mint képviselő mit képvisel?
Úgy tűnik az Országgyűlésben fideszes frakcióvezetőnek ő is jó lesz!


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése